Kadın muhtar, kurduğu takıma antrenör oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadın muhtar, kurduğu takıma antrenör oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 13:21

Osmaniye'de futbol turnuvası için mahalle takımı kuran kadın muhtar, takımın antrenörü oldu.

Alibeyli Mahallesi Muhtarı Hülya Önal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis Şubesi ve Muhtarlar Derneği'nin organizasyonunda düzenlenen mahalle ve köyler arası futbol turnuvasına katılmak için mahalle sakinlerinden takım kurdu.

Takımın antrenörlüğünü de üstlenen Önal, saha kenarından futbolcularına moral veren, sakatlanan sporcularıyla yakından ilgilenen ve takım gol attığında heyecanlanan görüntüsüyle taraftarın da takdirini kazandı. Futbolu sevdiğini belirten Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 takımın mücadele ettiği turnuvada, takımının şampiyon olacağına inandığını belirtti.

Turnuvanın eskiden spor yapmış mahalle sakinlerini heyecanlandırdığını ifade eden Önal, şunları söyledi:

"Böyle bir organizasyonu duyunca hemen mahalledeki sporla ilgili kişilerle irtibata geçtim ve takım kurdum. Kadın muhtar olarak antrenörlük görevini de üstlendim. Bu konuda tecrübem veya bir belgem yok ama sporcularımıza saha kenarında moral vermeye gayret ediyorum. Yensek de yenilsek de mahalle takımımızın arkasındayız. Bu işin erkeği kadını yok. Bu yola baş koyduk artık. Sonuna kadar çabamızı göstereceğiz. Dileğimiz dostluk maçları sayesinde iyi mesajlar verebilmek."

Önal, Beşiktaş taraftarı olduğunu, futbolu televizyon ve gazetelerden takip ettiğini, turnuva sayesinde futbola ilgisinin arttığını da kaydetti.

"Futbolcularıma güveniyorum"

Antrenörlük yapmanın heyecan verici olduğunu ifade eden Önal, şöyle devam etti:

"İlk kez böyle bir organizasyonda yer aldım ve saha kenarında antrenörlük yaptım. Takımımla çalışmaya gayret ediyorum. Onların sürekli yanındayım. İhtiyaçlarını karşılamak suretiyle destek olmaya çalışıyorum. Takımımızda daha öncesinde profesyonel futbol oynamış oyuncularımız var. Tabi yaş ilerledikçe, hayat şartlarından dolayı da futbolu bırakmışlar. Şimdi tekrar onları bir araya geldik. Turnuvada şampiyonluk istiyoruz. Futbolcularıma güveniyorum. İnşallah bunu başarırız. Oynadığımız iki maçın birini kazandık diğerini kaybettik."

Alibeyli Mahallesi futbol takımı sporcularından Yusuf Yücesoy da, turnuvanın eski mahalle maçlarını hatırlattığını dile getirdi.

Kadın muhtarın saha kenarında antrenör olarak bulunmasının gurur verici olduğunu anlatan Yücesoy, "Bir dönem amatör ve profesyonel takımda futbol oynadım. Böyle bir turnuva beni heyecanlandırdı. Muhtarımızın bizleri araması, turnuva için bir araya getirmesi bizlere gurur verdi. Yıllarca futbol oynadım ama hiç kadın antrenörle çalışmamıştım. Farklı bir duygu. Kadınlarımızın da futbola yönelmesi, sporcu veya hakem olarak görev alması bizi mutlu eder. Muhtarımıza ve organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!