Kadın güreşçilere komando eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kadın güreşçilere komando eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 12:22

Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na Niğde'de hazırlanan kadın güreşçilere adeta komando eğitimi veriliyor.

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Bayan Güreş Milli Takımı'nın 17 Ocak'ta Çamardı ilçesindeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nde başlayan çalışmaları, teknik direktör Yılmaz Arslan nezaretinde devam ediyor.
Güne, maydanoz, ceviz, pekmez, bal, kaymak, süt ve yumurtadan oluşan kahvaltıyla başlayan kadın güreşçiler, haftanın 3 günü temel kuvvet, haftanın 2 günü ise kondisyon ağırlıklı çalışıyor.

Kamp eğitim merkezindeki salonda ısınma hareketleriyle eğitime başlayan güreşçiler, takla atma, 8 metre yükseklikteki halata kol kuvveti ile tırmanma, 120 kilogram ağırlığında halter çalışması, şınav çekme gibi hareketlerle komandoları aratmayan bir performans sergiliyor.

Bayan Güreş Milli Takımı'nın teknik direktörü Yılmaz Arslan, yaptığı açıklamada, milli takım kadrosunda yer alan kadın güreşçilerin erkek güreşçilere yakın bir performans sergilediklerini söyledi.
6 Şubat'ta sona erecek Demirkazık kampına 25 sporcu, 5 antrenör ve 2 masör ile katıldıklarını belirten Arslan, şampiyonalardan başarıyla dönmeye hedeflediklerini dile getirdi. Demirkazık kampının verimli geçtiğini anlatan Arslan, şöyle devam etti:

“Demirkazık kamp merkezini tercih etmemizin nedeni, bin 700 rakımlı olması. Genel, teknik, temel kuvvet çalışması yapmak için rakım çok uygun. Ayrıca spor salonunun 6 minderli olması çalışmalarımızı daha rahat yapmamıza ortam sağlıyor. Gençler grubundaki sporcular ümit verici. Gün gelecek Türkiye, bayan güreşçilerimizin aldığı madalyalarla övünecek. Erkekler kadar madalya alacak güce sahibiz.”
Arslan, 22-23 Mart tarihleri arasında Gürcistan'da düzenlenecek şampiyona öncesi, Edirne ve Bulgaristan'da çeşitli turnuvalara katılacaklarını kaydetti.

Siirtli Evin'in hayali Amerika'da üniversite okumak

Siirt'ten kampa katılan 17 yaşındaki milli güreşçi Evin Demirhan, lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve Amerika'da üniversite okumayı hayal ettiğini söyledi.

Güreşe 3 yıl önce başladığını belirten Demirhan, 2010 yılında yıldızlarda Avrupa şampiyonu olduğunu belirtti. Kendisine büyük hedefler koyduğunu belirten Demirhan, şunları kaydetti:

“Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda şampiyonluk kürsüsünde yer almak istiyorum. Gençlerde, büyüklerde ve yıldızlarda Avrupa'da şampiyon oldum. Yıldızlarda Türkiye üçüncüsü oldum ve milli takım kampına davet edildim. Uluslararası turnuvalara katılarak birinci oldum. Avrupa'ya gitmeye hak kazandım fakat yaşım tutmadığı için yarışmaya katılamadım. Bu yıl da gençler kategorisinde yarışıyorum.”

Güreşe ilgi duyduğu için çevresinden farklı tepkiler aldığını ifade eden Demirhan, şöyle konuştu:

“Ailem hiçbir zaman onaylamadı. Özellikle ağabeyim çok karşı çıktı. Ben ondan gizli gizli antrenmanlara katıldım. Derece yaptıktan sonra benimle gurur duymaya başladılar. Ailem bu sporu yaptığım için akrabalarıma söylemeye çekiniyorlardı. Şimdi ise akrabalarım arıyor, yaptığım derecelerden dolayı tebrik ediyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!