Juventus liderlik farkını 9'a taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Juventus liderlik farkını 9a taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 10:38

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 24. haftasında Juventus, Atalanta'yı 2-1 yenerek puanını 57'ye yükseltti ve takipçisi Roma ile arasındaki farkı 9'a çıkardı.

Haberin Devamı

Son 3 sezonun şampiyonu Juventus, üst üste 4'üncü lig şampiyonluğunu kazanma yolunda bu hafta önemli bir avantaj elde etti. Lider, bu hafta evinde ağırladığı Atalanta karşısında geriye düşse de sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmasını bildi. Juventus'un en yakın rakibi Roma'nın Hellas Verona deplasmanından bir puanla dönmesiyle iki takım arasındaki fark 9'a çıktı.

Roma, son 7 maçta bir galibiyet alırken, 6 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Roma, puanını 48'e taşıyarak ikinci sırada yer aldı.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 2. turundaki rakibi Napoli, evinde Sassuolo karşısında 2-0 ile rahat bir galibiyet aldı ve puanını 45'e yükseltti. Napoli'nin ikinci sıradaki Roma ile arasındaki fark 3'e inerken, lider Juventus ile arasında 12 puan fark bulunuyor.

Cenova derbisinde ise bu sezonun iki flaş takımı Sampdoria ile Genoa karşılaşırken, derbiden kazanan çıkmadı. Genoa, 17. dakikada Falque ile öne geçse de 19. dakikada Eder'in golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Milano'nun iki büyük takımından biri olan FC Inter, deplasmanda Cagliari'yi 2-1 yenerek, üst üste 3. galibiyetini aldı ve yükselişini sürdürdü.

Son haftalarda istikrarsız gidişatı nedeniyle galibiyete hasret kalan Milan da evinde konuk ettiği Cesena'yı 2-0 ile geçerek, rahat bir nefes aldı.

GOL KRALLIĞI

Juventus liderlik farkını 9a taşıdı


Ligde gol krallığı mücadelesinde haftalardır zirvede tek olan Juventus'un Arjantinli golcüsü Carlos Tevez'e, bu hafta gol sayısını 14'e çıkaran Inter'den Mauro Icardi ortak oldu. 14'er kez ağları sarsan bu iki ismi, 12'şer golü bulunan Palermo'dan Paolo Dybala, Napoli'den Gonzalo Higuain, Milan'dan Jeremy Menez takip etti.

TOPLU SONUÇLAR

Juventus-Atalanta: 2-1
Empoli-Chievo Verona: 3-0
Hellas Verona-Roma: 1-1
Lazio-Palermo: 2-1
Milan-Cesena: 2-0
Fiorentina-Torino: 1-1
Napoli-Sassuolo: 2-0
Cagliari-Inter: 1-2
Sampdoria-Genoa: 1-1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!