Judoda çifte şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Judoda çifte şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 17:55

Edirne'de düzenlenen Balkan Yıldızlar Judo Şampiyonası'nda Türkiye kızlarda ve erkeklerde grup halinde şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakaların son gününde, 32 kiloda Fatma Sürsoy, 40 kiloda Nazlıcan Kılıç, 48 kiloda Selin Gül, 52 kiloda Kevser Çevik, 57 kiloda Çağrı Güzelsoy ve artı 63 kiloda Fivders Toprak rakiplerini yenerek altın madalya kazandı.

Erkeklerde ise 34 kiloda Harun İzgi, 46 kiloda Recep Kılınç ve 60 kiloda Murat Bektaş altın madalya kazandı.

Judo ve Kuraş Federasyonu Başkan Vekili Cenap Serdar, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, müsabakalara 6 ülkeden 202 sporcunun katıldığı belirterek, Türkiye'nin toplamda 25 madalya kazanarak takım halinde hem kızlarda hem erkeklerde Balkan şampiyonu olduğunu belirtti.

Türkiye'de judo sporunun her geçen gün geliştiğini ifade eden Serdar, “Bugün çocukların ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte izledik. Bu çocuklara imkan verildiği taktirde çok daha büyük başarılara imza atacaklarını bize gösterdiler. Ben hepsini yürekten kutluyorum. Federasyon Başkanımıza ve genel müdürümüze de bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Müsabakalarda başarılı müsabakalar çıkaran Türk Milli Takımı kız ve erkeklerde 9 altın, 7 gümüş 9 bronz madalya olmak üzere 25 madalya kazanarak grup halinde Balkan şampiyonu oldu. Romanya 3 altın, 5 gümüş, 5 bronz ile toplamda 13 madalya ile ikinciliği, Bulgaristan ve Bosna Hersek ise 2 altın, 3 gümüş, 5 bronz madalya ile üçüncülü paylaştı.

İki gün süren şampiyonada Yunanistan 1 altın, 6 bronz, Arnavutluk ise 1 altın 2 bronz madalya kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!