Jose Mourinho Eva Carniero ile yaşadığı gerilimi 'dondurdu'

Güncelleme Tarihi:

Jose Mourinho Eva Carniero ile yaşadığı gerilimi dondurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 15:05

Chelsea'nin Swensea ile oynadığı karşılaşmanın son dakikalarında yaşanan bir pozisyon sonrasında başlayan Mourinho ile sağlık ekibi arasındaki gerginlik şimdilik dondurulmuş gözüküyor. Mourinho maç sonu ve hafta içi yaptığı sert açıklamalardan sonra bugün yaptığı basın toplantısında daha yumuşak ve uzlaşmacı bir dil kullandı.

Haberin Devamı

İngiltere'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Chelsea, yeni sezonun ilk maçında seyircisi önünde büyük bir şok yaşamış ve Swensea ile 2-2 berabere kalmıştı. Karşılaşmada 'maviler' kaleci Thibaut Courtois'in kırmızı kart görmesiyle de 10 kişi kalmıştı.

Maçın son dakikalarında ise Eden Hazard'ın yerde kalması sonrasında Chelsea sağlık ekibi sahaya girmiş, bu sebepten dolayı Hazard saha kenarına gelmek zorunda kalınca Chelsea sahada 9 kişi kalmıştı. İşte bu durum Mourinho'yu çileden çıkartmış ve sivri dili ile tanınan Portekizli, sağlık ekibi hakkında günlerce çok sert açıklamalarda bulunmuştu.



Mourinho, takım doktoru Eva Carniero'nun sahaya girmesi nedeniyle Hazard'ın oyun dışına çıkmak zorunda kaldığını belirterek, "Kulübede oturan doktor da olsanız, sekreter de olsanız futboldan anlamanız gerekiyor. O esnada Hazard'ın ciddi bir sakatlığı yoktu" sözleriyle tepki göstermişti. Mourinmho'nun tepkisi bununla da sınırlı kalmamış ve doktor Eva Carniero'nun bundan sonra maçlarda kulübede yer almayacağını, antrenmanlara katılamayacağını ve takım oteline dahi giremeyeceğini söylemişti.

Haberin Devamı

Jose Mourinho Eva Carniero ile yaşadığı gerilimi dondurdu


Jose Mourinho Eva Carniero ile yaşadığı gerilimi dondurdu

Eden Hazard'ın sakatlanarak yerde kalması sonrasında doktor Eva Carniero sahaya böyle girmiş Jose Mourinho ise arkasından bu tepkiyi göstermişti.

Hafta sonu oynacağı önemli Manchester City maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Jose Mourinho bu kez daha yumuşak bir dil kullandı. Tecrübeli teknik adam Manchester City maçında doktor Eva Carniero'nun kulübede olmayacağını ancak bu kararın bütün sezonu kapsamayabileceğini, doktor Carniero'nun önümüzdeki haftalarda tekrar kulübüye dönebileceğini söyledi. Mourinho konu hakkında soru sormak isteyen basın mensuplarına ise izin vermedi ve konuyu kapattı.

İngiliz basını ise konunun uzaması sebebiyle Chelsea üst yönetiminin rahatsız olduğunu ve konuyu sonlandırmak için Mourinho'nun daha yumaşak bir dil kullandığı yorumunda bulundu. Yaşanan tartışma kamuoyunda yakından takip edilmiş, Mourinho kadın doktor Eva Carniero'yu aşağılamak, cinsel ayrımcılığa tabi tutmak gibi bir dizi suçlamaya da muhatap olmuştu.

Jose Mourinho Eva Carniero ile yaşadığı gerilimi dondurdu
MOURİNHO KADIN DOKTORU KADRO DIŞI BIRAKTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!