Johnson 5. kez şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Johnson 5. kez şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2010 16:07

NASCAR Sprint Kupası sezonunun son yarışında zafer Edwards'ın olurken ikinci olan Johnson beşinci kez büyük kupayı kaldırdı.

Haberin Devamı

Ford 400 yarışına damgasını vuran isim ilk turun ardından liderliği ele geçiren ve yarışı domine ederek kazanan Carl Edwards oldu. Geçen hafta iki yıl sonra ilk zaferini alan Ford sürücüsü, üst üste iki galibiyet ile sezonu iyi bir şekilde tamamladı. Edwards puanlamada da dördüncü sırayı korudu.

Yarışa şampiyonluk umutlarıyla gelen üç sürücü arasında ise büyük bir mücadele izlendi. Yarışa Johnson'ın 15 puan önünde gelen ve ilk şampiyonluğunu kovalayan Denny Hamlin, ilk turlarda Greg Biffle ile temas ederek çim alana taştı ve deflasyona uğramış lastiğiyle pite gelmek zorunda kaldı. Ancak 14. sırada tamamlamayı başaran Hamlin, puanlamada üçüncü sıraya geriledi.

Kevin Harvick, Jimmie Johnson'a büyük bir tehdit oluşturdu, ancak Amerikan sürücünün pitte hız yapması nedeniyle aldığı ceza ona sıra kaybettirdi. Harvick buna ve Hamlin'in takım arkadaşı Kyle Busch'un blokajına rağmen yarışı üçüncü sırada tamamlamayı başardı, ancak Jimmie Johnson ikinci olarak şampiyonluğu beşinci kez elde etti.

Haberin Devamı

35 yaşındaki Jimmie Johnson, üst üste kupasıyla rekorunu genişletti. Önceki rekor üst üste üç şampiyonluk kazanan Cale Yarborough'nundu. Johnson ayrıca en çok şampiyonluk listesinde de Jeff Gordon'u geride bırakarak yedi şampiyonluğa sahip Richard Petty ve Dale Earnhardt'ın arkasına yerleşti. Hendrick Motorsports sürücüsünün ayrıca 53 galibiyeti bulunuyor. (turkiyef1.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!