Jet kararın hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Jet kararın hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hagi'ye birden bire nasıl ‘tedbir’ kondu

Hagi'nin savunması alınmadan maçın TV görüntülerinin federasyona ulaşması herkesi şaşırttı. Gaziantepspor Başkanı Doğan bastırınca Ata Aksu'nun emriyle, G.Saray'ın Rumen yıldızı tedbirli olarak ceza kuruluna sevkedildi.

HAGİ'nin tedbirsiz olarak ceza kuruluna verildiği Dünya aleme ilan edildikten hemen sonra telefonlar çalışmaya başlamış. Karar akşama doğru ‘‘TEDBİRLİ’’ oluvermiş.

Ve sonra da kıyamet kopmuş.

Dedikodulara göre Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, Ata Aksu'yu telefonla aramış ve ‘‘Bu ne biçim iştir. Televizyonda herkes olayı gördü’’ diye çıkışmış.

AKSU'NUN EMRİ

Bunun üzerine Ata Aksu'nun bir emri ile Hagi'nin ‘‘TEDBİRSİZ'i, TEDBİRLİ’’ oluvermiş...

Deniyor ki; Hagi'nin, Emre'ye attığı dirsek, hakemin gözünden kaçmıştı. Gözlemci Ergül Yücedağ ve Federasyon Temsilcisi Habib Kızılöz olayı rapor etmişti. Sonra da Federasyon Genel Sekreterliği Hagi'yi tedbirsiz ceza kuruluna yollamıştı.

ŞAŞIRTICI HIZ

Ama ne olduysa, bundan sonra oldu. Çünkü, disiplin kurulunun Hagi'nin savunmasını isteyen yazısı Galatasaray'ın eline geçmeden, bu karşılaşmayı naklen yayınlayan televizyon kuruluşunun bantları şaşırtıcı bir hızla disiplin kurulunun eline ulaşıverdi. Ardından, federasyonun Gaziantepli asbaşkanı Ata Aksu sahneye çıktı. Başkent'teki iddialara göre Aksu, hemşehrisi Celal Doğan ve bantları Ankara'ya getiren Fenerbahçeli yöneticinin önerisiyle, disiplin kurulu başkanı Talay Şenol'u arayarak tedbir kararını aldırdı.

AÇIKLAMA YOK

Ortalığı bir anda ayağa kaldıran bu olay sonrası Aksu, tüm aramalara karşın telefonlara çıkmazken, avukat Şenol hiçbir açıklama yapmayacağını bildirdi. Aydın Torunoğlu Almanya'da olduğu için federasyon genel sekreterliğini görevini vekaleten yürüten Gıyasettin Şenman'ın da hiçbir şeyden haberdar olmadığını iddia etmesi, işin en komik yanıydı.

DEDA’NIN RAPORU

Olaylar bununla da kalmadı. Galatasaraylılar Hagi olayına yanıt vermek için, Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçının gözlemcisi Sadık Deda'nın raporunun; hukuk kurulunun ‘‘disiplin kuruluna sevkedilmesi gerekli’’ şeklindeki görüşüne rağmen niçin hasıraltı edildiğini resmen federasyona sordu. Sarı-kırmızılılar, alacağı yanıta göre konuyu tahkim kuruluna kadar taşıyıp, federasyonun çifte standart uyguladığını kanıtlayacağını bildirdi. Ancak, şimşekleri üzerine çekmek istemeyen Ulusoy da, tıpkı Aksu gibi, ortalıktan kayboluverdi. Bu arada Hagi'nin tedbirsiz ceza kuruluna gönderilmesi yolunda Haluk Ulusoy'un ağırlığını koyduğu kulaktan kulağa fısıldanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!