Jenson Button umutlu

Güncelleme Tarihi:

Jenson Button umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 15:43

Jenson Button, FIA'nın yenilediği kanat esneklik testinin yanı sıra McLaren'in kaydettiği ilerlemenin, Belçika GP'de kendilerini şampiyonluk mücadelesine döndürebileceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

McLaren, Silverstone'de egzoz destekli difüzörünü üretmesinden bu yana sıkıntılar yaşıyor ve son üç yarışta rakipleri Red Bull ve Ferrari podyumun zirvesine çıkarken Woking kökenli takım sadece 1 podyuma alabildi.

Bu form durumu nedeniyle McLaren'in gelişmesi gerektiğinin farkında olan Button, önümüzdeki haftasonu iyi şeylerin olmasını umuyor.

Button: "Belçika'ya, yakalamak için yapmamız gerekenler olduğunu bilerek gidiyoruz. Macaristan'da güçlü bir yarış çıkarmadık ve bütün takım, mümkün olduğunca kısa sürede öndeki yerimize geri dönmek istiyor."

"Karoser kurallarına açıklık getirilmesinin, üstteki takımlarla aradaki farkı kapatacağı konusunda iyimseriz; ayrıca Spa ve Monza, Macaristan'a göre aracımıza daha uygun olmalı. Sezon başındaki momentumumuzu tekrar kazanmamız hâlâ önemli"

Haberin Devamı

"Bu iki Avrupa yarışının, şampiyonluk mücadelesinde hayati önem taşıdığını düşünmememle birlikte sezon sonu uzak yarışlarda araçlara yenilik eklemek daha zor olacaktır. Bu yüzden bütün takım adına her iki yarışta da iyi puanlar almak önemli."

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, F1'deki yaz tatiline rağmen egzoz beslemeli difüzör sorunlarını çözmede takımının yeterli zamana sahip olduğunu belirtti.

Whitmarsh: "Hayal kırıklığı yaratan Macaristan GP'nin ardından, sezonun önceki dönemlerinde rakiplerimize göre sahip olduğumuz performansı tekrar kazanmak için zorluyoruz. Son yeniliklerimizin bize bir yere basma kuvveti gelişimi sağladığına inanırken, görünen o ki paket, henüz tam potansiyelini ortaya koyamıyor, özellikle de pilotlara istikrarlı, güven veren bir platform sağlaması açısından."

"Macaristan'daki antrenmanlar sırasında bazı yararlı değerlendirmelerimiz oldu; böylece tecrübe açısından yararlı veriler ve yollar sağladı. Ve programı Spa'da ileri taşıyacağız, bize daha fazla bilgi vermesi için antrenmanlarda zemin tarağı kullanacağız."

"Her zaman söylediğimiz gibi, araçta ve son yeniliklerde geniş alanda kilitli olan performans var ve sağlam mühendislik yaklaşımımızın, yakın zamanda bu kilidi açabileceğinden eminiz"

Haberin Devamı

McLaren, yaz tatilinin bir kısmında, pist üzeri performansı ile rüzgâr tüneli bağını geliştirmek için sistemin bakımı üzerine de çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!