Jackson muradına erdi

Güncelleme Tarihi:

Jackson muradına erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya rekortmeni İngiliz atlet, Japonya'daki Salon Dünya Şampiyonası'nda 60 metre engellide şampiyona rekoru ile altın madalya kazandı...

İngiliz atlet Colin Jackson sonunda muradına erdi ve 60 metre engellide Dünya Şampiyonluğu'nu elde etti. Japonya'nın Maebashi kentindeki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3 kez yapılan hatalı çıkış sonrası 60 metre engellide bitişi ABD'li Reggie Torian ile birlikte geçen salon dünya rekortmeni Jackson, foto-finiş ve 7.38'lik şampiyona rekoru ile altın madalyayı aldı.

Torian 7.40 ile gümüşle yetindi. İki yıllık doping cezasının ardından yeniden piste dönen Kazak Olga Shishigina, 1995'teki dünya ikinciliğinin ardından bayanlar 60 metre engellide bu kez 7.86 ile altın madalyanın sahibi oldu. Etiyopyalı Haile Gebrselassie 3000 metrede 7 dakika 53.57 saniye ile 7. dünya şampiyonluğunu kazandı.

Almanya şampiyonadaki ilk altın madalyalarını üç adım ve sırıkla atlamada kazandı. Charles Friedek 17.18 metrelik atlayışı ile erkekler üç adım atlamada, Nastja Ryshich de şampiyonanın en iyi derecesi 4.50 metre ile bayanlar sırıkla atlamada birinciliği kazandı. İlk gün sonunda Almanya 2 altın, 2 bronzla madalya sıralamasında birinci sıraya yerleşti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!