Jablonski İstanbul için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Jablonski İstanbul için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 16:06

Polonyalı ünlü yelkenci Karol Jablonski, “Farr 40” Avrupa Yelken Şampiyonası'nda Türkiye adına katılacak İstanbul Yat Kulübü'nün “Zall” takımının taktisyeni ve koçu olacak.

Sheraton Ataköy Otel'de yapılan basın toplantısında konuşan Jablonski burada güzel şeyler yapabileceklerini inandığını belirterek, “Bu yeni yolculuk beni heyecanlandırıyor” dedi.

“Farr 40”ın dünyanın en iyi yatçılarının yarıştığı bir kategori olduğunu vurgulayan Jablonski, “Çok kolay olmayacak. 'Farr 40' bu projenin yalnızca başlangıcı. Daha sonra farklı yarışlarda da yarışacağız. Yelken sporunun Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelere neler kazandırdığını biliyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de de neden olmasın. Ancak bu bir senede olacak iş değil, çaba ve azim göstermek lazım. Bu vizyona sahip kişilerle bunun olmaması için hiçbir neden yok” diye konuştu.

Toplantıda konuşan İstanbul Yat Kulübü Başkanı İsmet Özbakır ise Jablonski ve ekibiyle 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, “10 kişilik ekipte, 3 Türk, 1 Fransız, 6 Polonyalı olacak. Jablonski taktisyen ve takım koçu, Przemek Tarnacki de navigatörümüz ve takım antrenörü olacak. 'Farr 40' çok üst seviyede ekiplerin yarıştığı bir sınıf. Bu sınıfta yarışabilmek için dünyada ilk 5'te yer alan Jablonski'yi getirdik” ifadesini kullandı.

Yelkende bütçesi fazla olan takımın kazandığını vurgulayan Özbakır, “Bu isimleri getiriyoruz, ama ne kadar iyi yarışırsak yarışalım teknenin hazırlanması için bir bütçe gerekiyor. Uzun vadede beraber olabileceğimiz sponsorlarla ilerlemek istiyoruz. Teknenin adını 'İstanbul' koymaya karar verdik” dedi.

İstanbul Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Semih Yalman ise 2007 yılında Türk yatçılığını, yelkenciliğini dünyaya açmak için kulübü kurduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“İlk defa 'Farr 40' Avrupa Şampiyonası'nın tüm etaplarında bir Türk teknesi yarışacak. İlk defa bir Türk kulübü böyle bir yelkenciyi getiriyor. Hedefimiz en prestijli yelken organizasyonu olan Americas Cup'a katılmak. Ayrıca yelkeni sadece Ege, Akdeniz'de değil, Karadeniz'e Van'a taşıyacağız.”

Yalman, takımın ismi olan “Zall”ın Sümer dilinde yol gösteren yıldız anlamına geldiğine dikkati çekti.

İstanbul Yat Kulübü Başkanı İsmet Özbakır'ın dümende olacağı, ekipte Ethem Dirvana'nın da bulunduğu ve 3. Türk'ün ise daha sonra belirleneceği bildirildi.

Toplantıya İstanbul Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Koni, İstanbul Yat Kulübü üyesi Cahit Yavuz, Jablonski'nin ekibinde yer alan Przemek Tarnacki de katıldı.

“Farr 40” 2011 Avrupa Yelken Şampiyonası, 13 Mayıs-9 Ekim tarihleri arası, İtalya, İspanya ve Türkiye'de koşulacak dört etaptan oluşuyor. Şampiyonanın son etabı, 5-9 Ekim tarihlerinde İstanbul'da koşulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!