İzmir'li engelsiz basketbolcular ABD yolcusu

Güncelleme Tarihi:

İzmirli engelsiz basketbolcular ABD yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 10:28

İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü'nün engelli sporcularla 4 gün kamp yapmak üzere ABD'ye gideceği bildirildi.

İzmir Üniversitesi'nden yaplan yazılı açıklamada, İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü basketbol takımı oyuncularını 27 Haziran'da 12 kişilik kadrosu ile Washington'a gideceği belirtildi.

Kafilenin Illinois ve George Mason Üniversitelerini ziyaret edeceği, engelli sporcularla 4 günlük kampa katılacağı ve beyzbol ligi maçlarını izleme şansı bulacağı kaydedildi.

Seyahatleri öncesi işlemlerin tamamlanması için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne gittiklerini ve büyükelçi Francis Ricciardone ile bir araya geldiklerini kaydeden kulüp başkanı Osman Ertöz, 25 yaş altı spor yapan gençler ve antrenörlerle spor diplomasisiyle kültürel ilişkileri güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü basketbol takımına verdikleri destekle Türkiye'de üniversite-tekerlekli sandalye basketbol takımı işbirliğinin tek örneğini sürdürdüklerini kaydetti.

Engelli vatandaşların sosyal hayat içinde daha fazla yer alabilmesi için etkinlikler yaptıklarını bildiren Erciyeş, "Sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği'nin ILL-Abilities dans grubunu ağırlamamızın ardından bu yıl ikinci kez İzmir Üniversitesi ile işbirliği yapıyor olması bizler için büyür onur" dedi".
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!