Ivankov milli takıma çağrıldı

Güncelleme Tarihi:

Ivankov milli takıma çağrıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 12:16

Bursaspor'un Bulgar file bekçisi Dimitar Ivankov Bulgaristan'ın, Polonya ile oynayacağı hazırlık maçı için milli takıma çağırıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Kasım ayında, milli takımı bıraktığını açıklayan Bursaspor'un tecrübeli file bekçisi Ivankov, Bulgaristan Milli Takımı'nın 3 Mart'ta Polonya ile yapacağı hazırlık maçı için yeniden kadroya çağırıldı. Bunun üzerine fikir değiştiren Bulgar file bekçisi bir sezon daha milli takım için forma giyebileceğini söyledi. 1 Mart'ta kampa katılacak olan Dimitar İvankov'un 3 Mart'ta oynanacak maçın arından Bursa'ya döneceği öğrenildi.

40 GOLE ULAŞTI

Dimitar Ivankov, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 33'ncü dakikada attığı penaltı golüyle kariyerindeki gol sayısını 40'a yükseltti. Bursaspor forması altında geçen sezon Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçında Van Belediyespor'a gol atma başarısını gösteren Ivankov, Turkcell Süper Lig'de Bursaspor'un Hacettepe'yi 2-1 yendiği maçta ve yine aynı skorla kazanılan Fenerbahçe maçında penaltıdan gol atmıştı. Başarılı file bekçisi, bu sezon Bursaspor'un 4-0 kazandığı Diyarbakırspor maçının 47. dakikasında da takımının 2'nci golünü penaltıdan kaydetmişti.

Haberin Devamı

DÜNYA SILAMASINDA 4'ÜNCÜ

Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleciler sıralamasında 4'ncülüğü Meksikalı kaleci Jorge Campos ile paylaşıyor. Sıralamanın başında 84 golle Brezilya'nın Sao Paulo takımında forma giyen Rogerio Ceni yer alıyor. İkinci en golcü kaleci rakip fileleri 62 kez havalandıran, yıllarca Paraguay Milli Takımı kalesini koruyan ve futbolu bırakan Jose Luis Felix Chilavert. Aktif futbol yaşantısına son veren Kolombiyalı kaleci Rene Higuita ise 41 golle 3. sırada yer alıyor. Ivankov, bir gol daha atarsa 3'ncü sırayı Higuita ile paylaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!