ITF Veteranlar Şampiyonası Manavgat'ta başladı

Güncelleme Tarihi:

ITF Veteranlar Şampiyonası Manavgatta başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 15:08

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen “2010 Super-Seniors Dünya Takım Şampiyonası” Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı.

Manavgat'ın Kızılağaç bölgesindeki Ali Bey Club tesislerinde 62 kortta, 27 ülkeden 134 takım ve yaklaşık 530 usta raketin katıldığı şampiyona, 10. Yıl Marşı eşliğinde başladı. Daha sonra merkez kortta ülke takımları bayrakları ile geçit töreni yapıldı.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç törende yaptığı konuşmada, Türkiye olarak böylesine büyük bir organizasyonu düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bu tarz turnuvaların Türkiye tenisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Uluç, şunları kaydetti:
“Ayrıca bu tür organizasyonların turizm açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok ülke ve insan hem tesislerimizi hem de ülkemizi görüyorlar. Bir yandan bizi tanımayan ülkeler ve sporcular bizi tanırken, diğer yandan diğer ülkelerin sporcuları da birbirleriyle tanışarak kaynaşıyorlar. Bu ortamı sağlamanın yanında, görmek de çok hoş bir duygu.”

Şampiyonada Von Cramm Cup (60), Gardnar Mulloy Cup (80) ve Althea Gibson Cup (70) ayağında ITF Temsilcisi Peter Bretherton, Başhakem Tom Kinloch, Britannia Cup (65), Bitsy Grant Cup (75) ve Queens Cup (75) ayağında ITF Temsilcisi Carolyn Nichols, Başhakem Anders Wennberg, Jack Crawford Cup (70), Alice Marble Cup (60) ve Kitty Godfree Cup (65) ayağında ise ITF Temsilcisi Elsie Veentjer Spruyt, Başhakem Romain Martens'ın yanı sıra tüm kupalarda yardımcı hakem olarak, Uğur Dilek Akdilek, Mehmet Ali Aykuz, Mustafa Gökkaya ve Serkan Subaş görev yapıyor.

Bayanlarda 60-75 yaş arası 4 kategoride Alice Marble Cup (60), Kitty Godfree Cup (65), Althea Gibson Cup (70) ve Queens Cup (75) erkeklerde ise 60-80 yaş arası 5 kategoride Von Cramm Cup (60), Britannia Cup (65), Jack Crawford Cup (70), Bitsy Grant Cup (75) ve Gardnar Mulloy Cup (80) adına düzenlenen kupaları alabilmek için mücadele edecek.

TÜRKİYE 7 KUPADA MÜCADELE EDECEK

Türkiye, şampiyonada, bayanlarda Alice Marble Cup (60), Kitty Godfree Cup (65) ve Althea Gibson Cup (70) ile erkeklerde Von Cramm Cup (60), Britannia Cup (65), Jack Crawford Cup (70), Bitsy Grant Cup (75) olmak üzere 7 kupada mücadele edecek. Şampiyonada Türkiye'yi erkeklerde 60 'da Mustafa Doğan, Ömer Ersoy, Nafiz Yılmaztürk ve Orhan Tuncer, 65 'da Akın Bener, Hakkı Erkan, Güner Koç ve Şen Balkaner, 70 'da İsmail Serim, Kıvan İpekar ve Tuncer Aksoy, 75 'da ise Mehmet Turan Akas, Vural Yarkın ve Kaya Karamehmet, bayanlarda 60 'da Gülsün Süral, Emel Sezgin, Yeşim Atasagun ve Gülden Araz, 65 'da Ruhan Esen, Ülker Turgay ve Hülya Patoğlu, 70 'da Türkan Baysal, Nuran Bilgen ile İsmet Sevil temsil edecek.

Şampiyona 16 Ekim Cumartesi günü oynanacak final karşılaşmaları ve madalya töreni ile son bulacak. 17-24 Ekim tarihleri arasında ise 30. Bireysel Dünya Şampiyonası aynı yerde gerçekleştirilecek.

2010 Super-Seniors Dünya Takım Şampiyonası'na Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Almanya, Hindistan, İrlanda, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, ABD, Zimbabwe ve Türkiye'den takımlar katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!