İtalyan medyası: F1 Türkiye'de yarışları sürdürsün

Güncelleme Tarihi:

İtalyan medyası: F1 Türkiyede yarışları sürdürsün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 14:59

İtalyan medyası, Türkiye’nin 2012 Formula 1 takviminden çıkartılması haberine isyan etti.

Haberin Devamı

Yazılı basın ve televizyon programları, yol ayrılığının nedenlerinin başında Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’un istediği abartılı nakit para olduğuna işaret ederek tarafların anlaşma sağlaması gerektiğini ve İstanbul Park’ın Formula 1 takviminde kalmasını işaret etti.

La Gazzetta dello Sport ve Corriere dello Sport gazeteleri “Türkiye Formula 1’e veda ediyor” başlığı ile verdikleri haberde “Bu işin içinde iş var” değerlendirmesinde bulundu. İtalyan medyası şu görüşlere yer verdi:

Tuttosport Gazetesi: Türkiye’de otomotiv sanayi giderek gelişiyor. Üstelik Formula 1’e katılan tüm otomobillerin kullandığı Pirelli yarış lastikleri de İstanbul Park’a çok yakın bir bölgede üretiliyor.

Türkiye Formula 1 için her açıdan önemli. Bu bakımdan 2012 takviminden çıkartılması zor olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

SKY TV Motori programı: İstanbul Park, Formula 1 takvimindeki en teknik ve en heyecanlı pistlerden biri. Üstelik Türkiye’nin spor alanında tanınmasında büyük rol oynuyor. İstanbul Park silinirse, Japonya GP de radyasyon nedeniyle yapılamazsa yerlerine Rusya Sochi veya ABD Austin Teksas pistleri takvime alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!