İtalyan işi

Güncelleme Tarihi:

İtalyan işi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 13:12

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda iki İtalyan tenisçi Flavia Pennetta ile Roberta Vinci'nin final oynamaları son yılların en büyük sürprizi olarak tarihe geçti. Hürriyet'in tenis yazarı Engin Kratzer, Pennetta-Vinci finalininin sırrını yazdı.

Haberin Devamı

33 yaşındaki Flavia Pennetta ve bir yaş küçük Roberta Vinci’nin ABD Açık'ta final oynayacakları kimsenin aklına gelmezdi.

İtalyan işi
İkisi de İtalyan... Ülkeleri milli takımlarında oynuyorlar. İkisi de New York’ta tarih yazdı. Aynı gün tek kadınlarda dünya 1 ve 2 numaralarını yendiler. Roberta Serena Williams’ı, Flavia ise Simona Halep’i yarı finalde eledi.

Flavia ile Roberta gençlik yıllarından beri birbirlerini tanıyor ve tenis oynuyorlar. İkisi de başarılı çift oyuncusu.

Finale çıkmaları tesadüf veya şans değil. İki hafta boyunca inanılmaz mücadele ettiler.

İtalyan işi

Penetta; Samantha Stosur ve Petra Kvitova gibi önemli oyuncuları yendi. Vinci’nin final yolundaki 4 maçı 3'er set sürdü.

Haberin Devamı

Esasen ikisinin de öyle süratli servisleri veya öldürücü forehand'leri yok. Tenisin en basit kuralını uyguluyorlar; topu oyunda tutuyorlar. Basit hata oranları düşük.

Toprak kortta yetişmelerinden dolayı farklı vuruşlara sahipler. Değişken tempo ile topları yönlendiriyorlar.

İkisi de mükemmel backhand slice vurabiliyor. Böylece yerden fazla sekmeyen bu toplar sayesinde rakiplerin baskı uygulamasını engelliyorlar. Telaş etmeden sabırlı oynuyorlar. Çift oynamaları onlara file önünde ayrıca hakimiyet sağlıyor.

İtalyan işi

Örneğin Roberta Vinci Serena’yı yenerken kimsenin yapamadığını yaptı. Serena’yı sadece arka çizgide sağa sola koşturmadı; kısa toplar vurarak file önüne de çekti. Arkasından aşırtma (lob) vuruşlar ile Serena’nın ritmini bozdu.

Bu tarz oyuncuların beklenmedik şekilde gündeme gelmesi kadın tenisine yenilik ve hareketlilik getiriyor.

BAKMADAN GEÇME!