İtalyan basını yenilgiye geniş yer ayırdı

Güncelleme Tarihi:

İtalyan basını yenilgiye geniş yer ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 10:55

2006 Dünya Kupası'nın şampiyonu İtalya Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Hollanda'ya 3-0 yenilince İtalyan basını tarafından ağır şekilde eleştirildi.

Haberin Devamı

La Gazzetta dello Sport, “Kahretsin, bu ne yenilgi” manşetiyle verdiği haberin spot cümlelerinde, kaleci Buffon'un maç sonunda İtalyanlar'dan özür dilediği belirtilirken, “Hollanda'dan ders. Buffon: “Bizi bağışlayın. Dünya şampiyonları çöküşü yaşarken, Van Basten'in ekibi 3-0'lık bir galibiyet yaşadı” denildi.

Manşetinde “Donadoni faciası” başlığını kullanan Corriere dello Sport, “Gökmavililer Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk karşılaşmada Hollanda'ya 3-0 yenilerek alt üst oldular. Buffon, İtalyanlar'dan özür diledi. Ekibimiz, ilk gol aslında ofsayt olsa da kendisini maça veremedi. Del Piero ve Cassano'nun oyuna alınmaları da bir işe yaramadı” yorumunu yaptı.

Tuttosport gazetesi ise İtalya Milli Takımı'nın önceki teknik direktör Marcello Lippi'yi arar hale geldiğini vurgulayarak, “Lippi'yi bize geri verin” manşetini atarken, yenilginin Donadoni'nin yanlış seçimlerinden kaynaklandığını savunduğu haberinde, alt başlıkta “Donadoni İtalya'yı batırdı. Hollanda karşısında tarihi bir hezimet yaşandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Her şey yanlıştı” başlığıyla sunulan yorum yazısında da “Bu hezimet sonrasında güven kazanmayı nasıl başaracaksın? Lütfen, bize Lippi'yi geri verin. Keşke bu mümkün olabilse. Şimdi lütfen hiç kimse, ilk golün aslında ofsayt olduğu türünden bir bahanenin ardına sığınmaya kalkışmasın” denildi.

İLK GOLÜN OFSAYT OLDUĞU İDDİASI

İtalyan basını, Hollanda-İtalya karşılaşmasında, 26. dakikada Van Nistelrooy'un attığı ilk golün ofsayt olduğu iddiasına ve bu konudaki tartışmalara geniş yer ayırdı.

Gazeteler, pozisyon sırasında saha dışına düşmüş durumdaki Panucci'nin aslında geçici sakatlık yaşayan bir oyuncu olarak düşünülmesi gerektiğini, dolayısıyla da Van Nistelrooy'un ofsaytta bulunduğunu ileri sürüyor.

İtalyan gazetelerindeki yorumlarda, İsveçli hakem Frojdfeldt'in ilk golü saymakla hata ettiği görüşü ağır basarken, İtalyan Hakemler Derneği Başkanı ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Cesare Gussoni ise hakemin golü saymakla doğru karar vermiş olduğunu söyledi.

İTALYA AÇISINDAN TARİHİ YENİLGİ

İtalya'nın Hollanda karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet, Gökmavililer için tarihi bir yenilgi olma özelliği de taşıyor.
İtalya, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda daha önce en ağır yenilgiyi 22 Haziran 1988'de, Almanya'da SSCB ile oynadığı yarı final karşılaşmasında yaşamıştı. Karşılaşma, Litovşenko ve Protassov'un imzaladığı gollerle, İtalya'nın 2-0'lık yenilgisiyle sonuçlanmıştı.
İtalya'nın aldığı en son 3-0'lık yenilgi ise 25 yıl önce yaşanmıştı. Napoli'de 15 Ekim 1983'te İsveç ile oynadığı Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında İtalya, sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!