İtalyan basını: Skandal

Güncelleme Tarihi:

İtalyan basını: Skandal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalyan basını Fransa- Türkiye maçı sonucunun bir skandal olduğunu, özellikle Sloven hakemin son saniyelerde Türkiye'nin hakkını feci şekilde yediğini iddia etti. İtalyanlar ‘‘Evsahibi Fransa, hakemlerin armağanı ile yarı finalde’’ yorumunu yaptı.

Baştan sona kadar Türkiye'nin büyük bir oyun çıkarttığını, Fransa'nın ise Türkiye'yi kovalamak zorunda kaldığını hatırlatan Corriere Dello Sport gazetesi, hakemin son saniyelerde Hidayet'in uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyonunu faul ile değerlerdirdiğini belirtti. Gazete, İbrahim'in pozisyonunun faulle kesilmesinin Türkiye'yi üç sayıdan ettiğini ve son saniyelerdeki bu avantajın hakemler tarafından Fransa lehine kullanıldığını, taktiri de seyirci ve okuyuculara bıraktığını yansıttı.

İtalyan televizyonları ise Türkiye'nin hakkının bariz bir şekilde yendiğini ancak bazı basket duayenlerinin evsahibi Fransa'yı yarı finalde görmek istediğini ve yarı finalinde bu şekilde cereyan edeceğini belirterek açıkça Türkiye'nin hakem kurbanı olduğunu söyledi.

FRANSIZ BASINI

L'Equipe: ‘‘Fransa, Türk hamamından son dakikada çıktı’’ başlığı ile verdiği haberde, maçın baştan sona nefes kesen bir biçimde sürdüğünü bildirdi. Özellikle Hidayet ve Hüseyin'in çok başarılı bir maç çakardığını belirterek, sakatlıkların Türk takımını zora soktuğunu hatırlattı.

Liberation: ‘‘Soluk kesen bir maçtan sonra Fransa olimpiyat vizesi aldı’’ derken, Fransa'nın son iki dakikadaki başarılı oyunu ile maçı kazandığını, iki takım sarasında tam bir savunma taktik savaşı yaşandığını bildirdi.

Le Figaro: Fransa'nın uzun ve gerilim dolu bir maçtan sonra Türkiye'yi yenerek, yarı finale kaldığını belirtti ve genç Türk oyuncuların Fransa'yı uzun süre etkisiz hale getirip, çok başarılı bir performans ortaya koyduklarını ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!