İtalya'da ortalık fena karıştı

Güncelleme Tarihi:

İtalyada ortalık fena karıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 13:38

İTALYA'da 2006 yılında ortaya çıkan futbolda şike skandalı davasında kilit duruşma Napoli'de Türkiye saatiyle 10.30'da başladı. Spor mahkemesi kararıyla ömür boyu futbol ortamından uzak kalması öngörülen Juventus eski Genel Direktörü Luciano Moggi'nin avukatları Paolo Trofino ve Maurilio Prioreschi mahkemeye 75 telefon kaydının daha dikkate alınması talebinde bulundu.

Haberin Devamı

2004'de Napoli Savcılığı'nın,  Cagliari Başkanı Cellino, Livorno Başkanı Spinelli ve Venezia Başkanı Dal Cin'in  futbolda şike olduğuna yönelik açıklamalarını ihbar sayarak başlattığı soruşturmayı,  Torino Savcılığı tarafından açılan doping soruşturması izledi. Soruşturma kapsamında Luciano Moggi'nin telefonları dinlemeye alındı. 2006 yılında maçlar için belli hakemlerin ayarlanmasını talep eden telefon konuşmalarının kamuoyuna yayınlanmasıyla skandal ortaya çıktı.

Üç aşamada yapılan spor mahkemesinin karara bağlamasının ardından skandal şimdi de Napoli Mahkemesi'nde ele alınmaya başladı. Soruşturmanın başlangıcından itibaren, yaptığı  konuşmalarının suç unsuru oluşturmadığını iddia eden Moggi, daha önce "Konuşmalar suç teşkil ediyorsa, sadece bana değil, benzer konuşma kayıtları da bulunan diğer yöneticilere de ceza kesilsin" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Haberin Devamı

Şimdi, Moggi'nin avukatları, diğer takımların yöneticilerin Hakem Atama Kurulu'na baskı yaparak, maçlara belli hakemleri görevlendirilmesi çabasında olduğunu gösteren telefon kayıtları aracılığıyla spor mahkemesinin verdiği kararları tartışmalı hale getirip, Moggi'nin ceza almamasını amaçlıyor. Bugüne kadar sadece İnter ve Milan'lı yöneticiler ait telefon kayıtlarından bahsedilirken, son bilgilere göre mahkemeye sunulan deliller arasında Cagliari, Reggina, Udinese, Palermo, Bologna ve Roma'lı yöneticilerin benzer konuşmaları da yeralıyor.

Luciano Moggi, mahkeme salonuna girerken kendisinden açıklama talebinde bulunan basın mensuplarına, "Bugün konuşmayacağım. Bugün sadece benim avukatlarım konuşacak" dedmkle yetinirken, mahkemenin önüne gelen Napoli'deki Juventus taraftarları, "Dinle kim konuşuyor" yazılı pankart açtı.  Spor mahkemesinden en ağır cezayı alan Juventus takımı, diğer telefon kayıtlarının da ortaya çıkması üzerine, kendilerinden alınarak İnter'e verilen şampiyonluk kupasının iadesini talep etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!