İtalya basını: Türkiye çeyrek finali fathetti

Güncelleme Tarihi:

İtalya basını: Türkiye çeyrek finali fathetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2008 01:25

Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti ile yaptığı maçtan 3-2 galip ayrılmasını İtalya basını internet sayfalarından “Türk mucizesi” olarak yer verdi.

Haberin Devamı

Gazzetta dello Sport Gazetesi internet sayfasında, “Cech felaketi, Türk mucizesi, Terim arayı kapattı, çeyrek finalde” başlığı altında yer alan haberde, “Türkiye bir seferde Çek Cumhuriyetini yenememe geleneğini yendi, çeyrek finali fethetti. Cenevre’de maceralı ve öngörülemez bir maç bitimine yakın Chelsea kalecisinin affedilemez hatasıyla 3-2 sona erdi. Yavaş ve sıkıcı seyreden birinci yarının ardından ikinci yarı heyecanlı goller ve aptalca hatalarla karıştı. Volkan’a verilen kırmızı kart son dakika şoku oldu” yorumuna yer verildi.

Corriere dello Sport Gazetesi internet sitesinde maçın sonucunu “Türkiye arayı kapattı: Çekleri eledi” başlığıyla duyurdu. Haberde, “Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında final gürültülü oldu. Çek Cumhuriyeti 2 gol avantajdan son dakikada 3-2 yenildi” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Corriere della Sera Gazetesi ise internet sayfasında, “Türk mucizesi. Çeklere karşı arayı kapattılar 3-2 ” başlığını kullanılarak haberde “Maçın sonundaki Nihat’ın iki golü herşeyi tersine çevirdi” yorumu yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!