İtalya: Adayımız Servet Yardımcı'ydı

Güncelleme Tarihi:

İtalya: Adayımız Servet Yardımcıydı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 17:13

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio, Türkiye'nin UEFA yönetim kurulunda olması gerektiğini söyledi. Tavecchio, İtalya ile İngiltere arasında Torino'da oynanan hazırlık maçında Başbakanlık Müşaviri İlker Dilek ile görüştü.

Haberin Devamı

Başkan Tavecchio, Dilek ile yaptığı görüşmede esnasında UEFA yönetim kurulu için geçen hafta yapılan seçim konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

UEFA yönetim kurulunda 1990 yılından bu yana görev de bulunan asbaşkan Şenes Erzik'in görev süresini tamamlamasıyla yerine aday olarak Türkiye'nin aday gösterdiği Servet Yardımcı'nın seçilememesine değinen Tavecchio, İtalya olarak seçimde Servet Yardımcı'yı desteklediklerini ancak seçilememesini üzüldüklerini söyledi.

Başbakanlık Müşaviri Dilek ayrıca İtalya Hakemler Birliği Başkanı Marcello Nicchi ile de bir araya geldi. Kısa süren gorüşme de Nicchi, Dilek'i, İtalyan hakemlerin düzenli olarak Floransa da Coverciano'da yaptıkları genel seminerlerine davet etti ve İtalya-Türkiye arası işbirliği yaparak genç hakemlerin dönem dönem İtalya'ya gelerek bu seminerlere katılabilecekleri yönünde öneride bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!