İsviçre'ye protesto: Cehenneme Hoşgeldiniz

Güncelleme Tarihi:

İsviçreye protesto: Cehenneme Hoşgeldiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 17:50

18. Dünya Kupası Play-off baraj maçında çarşamba günü Türkiye ile karşılaşacak olan İsviçre Milli Takımı, Atatürk Havalimanı'na ayak basar basmaz protesto edildi.

Haberin Devamı

18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off baraj karşılaşmasında Türkiye'nin rakibi olan İsviçre, rövanş maçı için İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda körüğe yanaşan uçağın kapısının açılmasıyla birlikte dışarı çıkan İsviçre kafilesi, protestoyla karşılaştı. Futbolcular ve İsviçreli taraftarların uçaktan çıkışı sırasında bir grup havalimanı çalışanı körükte Türk Bayrağı açarak slogan attı. Üzerinde “Welcome to Hell, 5-0” (Cehenneme Hoşgeldiniz, 5-0) yazılı döviz açan Havaş
çalışanlarından oluşan grup, İsveçreli futbolcuları protesto etti. 

Saat 14.40'ta inen İsviçre Milli Takımı kafilesi, pasaport kontrolü ve bagaj alımı nedeniyle yaklaşık 2,5 saat sonra havalimanından ayrıldı.

Çok sayıda Türk taraftarın protesto gösterileriyle karşılanan İsviçre kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda güvenliğin sağlanması için bir süre bekletilirken, çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu kordon içinde havalimanından çıkarılabildi. Taraftarlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla İsviçreli futbolcu ve teknik heyete karşı protestoda bulundu.

Haberin Devamı

Bu arada, güvenliğin sağlanıp sağlanamadığını kontrol amacıyla çıkış bölümüne gelen İsviçre Milli Takımı Sorumlusu Philip Ebnöther, bir anda taraftarların yoğun tepkilerine maruz kaldı. Ebnöther, buradaki polisler tarafından tekrar içeri alınırken, bekleyen taraftarlar, İsviçre Milli Takımı'nın çıkışı esnasında da izdiham yarattı.

İsviçre Milli Takımı'nda, ilk maçtaki agresif hareketleriyle dikkat çeken ve gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Magnin de İstanbul'a getirilen oyuncular arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!