İsviçre'ye boyun eğdik: 3-1

Güncelleme Tarihi:

İsviçreye boyun eğdik: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 02:59

Kadın (A) Milli Futbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2. Grup'taki 9. maçında İsviçre'ye 3-1 yenildi.

25. dakikada İsviçre, Türkiye karşısında öne geçti. Ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta atışı kullanan Dickenmann, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.
27. dakikada (A) Milli Takım beraberliği yakalamayı başardı. Ceza sahası önünde bu kez Türkiye serbest atış kazanırken, Yağmur Uraz şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.
70. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Bachmann'ın yerden sert vuruşunda top ağlara gitti: 1-2.
73. dakikada İsviçre farkı 2'ye çıkardı. Soldan Dickenmann'ın ortaladığı topu arka direkte şık bir vuruşla ağlarla buluşturan Bachmann, skoru 3-1'e taşıdı.
Milliler, karşılaşmadan 3-1'lik skorla mağlup ayrıldı.

Grupta 1 puanla son sırada yer alan kadın milliler, 2. Grup'taki 10. ve son maçında 19 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Almanya ile karşılaşacak.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Ginta Pece, Viola Raudzina, Diana Vanaga (Letonya)
Türkiye: Fatma Şahin, Songül Ece, Esra Erol, Çiğdem Belci, Didem Karagenç, Yeşim Demirel (Dk. 77 Arzu Karabulut), Seval Kıraç (Dk. 88 Büşra Ahlacı), Damla Demirdön, Reyhan Şeker, Yağmur Uraz, Leyla Güngör (Dk. 64 Merve Aladağ)
İsviçre: Thalmann, Kuster, Moser, Meandly (Dk. 77 Meyer), Bachmann, Dickenmann, Crnogorcevic, Abbe (Dk. 56 Graf), Lara Keller (Dk. 63 Humm), Buerki, Bernauer
Goller: Dk. 25 Dickenmann, Dk. 70 ve 73 Bachmann (İsviçre), Dk. 27 Yağmur Uraz (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 26 Moser (İsviçre), Dk. 52 Seval Kıraç, Dk. 64 Damla Demirdön (Türkiye)

Kadın (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Temizkanoğlu: “İsviçre ile Türkiye arasındaki kadın futbolu seviyesi farklı”
       
Kadın (A) Milli Futbol Takımı Teknik  Direktörü Ogün Temizkanoğlu, 2013 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde  İsviçre'ye 3-1 yenilmelerine karşın, oyuncularının iyi bir mücadele ortaya  koyduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Temizkanoğlu,  “Bugün mağlup olduk ama oyunun güzel tarafı bizim kadın sporcularımız futbol  oynamayı ne kadar istediklerini gösterdiler. Belki mahkum oynadık gibi gözüktü  ama İsviçre ile Türkiye arasındaki kadın futbolu seviyesi de farklı” dedi.

Türkiye'de kadın futbolunun henüz gelişiminin başında olduğunu vurgulayan  Temizkanoğlu, şunları söyledi:

“Rakiplerimizdeki takım ciddiyeti bizde henüz yok. Fakat bugün  sergilediğimiz oyun bana gösterdi ki, çok daha üst düzey oynayacak kapasiteye  sahibiz. Bugünkü mücadele önemliydi. Sporcularım ne kadar mücadele  edebileceklerini gösterdiler ve bu beni çok memnun etti. Türkiye'de kadın  futbolunun kalite seviyesi belli. Eğer önümüzdeki süreçte tüm kulüplere kadın  futbolu şubesi kurduramazsak yine işimiz zor olacak. Önce bu ortamı yaratmalıyız.  İsviçre ile aramızdaki fark görüldü. Çarşamba günü Almanya ile gruptaki son  maçımızı yapacağız ve yine oyunda önemli bir fark olacak. Yavaş yavaş aradaki bu  farkı kapatacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!