İsviçre basını FIFA’ya baskı yapmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

İsviçre basını FIFA’ya baskı yapmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2006 15:46

İsviçre basını, Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olaylarla ilgili yazılar yazmaya devam ediyor. Geçen çarşamba günü Türk futbol yetkililerinin FIFA’yı ziyaret etmesinin ardından, İsviçre basınının FIFA’yı baskı altına almak amacıyla çeşitli yayınlar yaptığı gözleniyor.

Blick gazetesi, manşetten ’Türkiye yumuşak cezalar bekliyor’ başlığıyla verdiği haberde, "Daha ne olması lazımdı? FIFA’nın kesin önlemler alması gerekiyor. Ulusoy-Sepp Blatter görüşmesinin sonucu merakla bekleniyor" diye yazdı. Gazete ayrıca, "Şayet az ceza çıkarsa, bu karar şok etkisi yaratır. İsviçre spor kamuoyu ve halkı böyle bir cezayı asla kabul edemez" ifadelerine yer verdi. Blick gazetesi ayrıca okurlarıyla bu konu üzerine röportajlar yaparak halkın nabzını yokladı. Bu röportajlardan bazıları şöyle:

OKUR TEPKİSİ: FIFA’DAKİLER BUNADI MI?

Martin Füglistaller: "FIFA şayet bu olayda hafif cezalar verirse, ileride neler olur bilemiyorum. Ceza vermek için adam ölmesi mi gerekiyor? Ben Türkiye’ye ağır cezalar verilmesini bekliyorum." Hugo Ottiger: "Ulusoy’un sözleri komik. Yalnız 4 oyuncuya ceza verilirse, İsviçre Federasyonu bunu FIFA’ya sormalı. FIFA yönetimine soruyorum: TV’ye baksınlar da Fatih Terim, Alpay, Emre ve Huggel’e yaptıklarını kolayca görürler. Ucuz ceza yok, ağır ve caydırıcı cezalar bekliyoruz."

Bernard Spahni: "İngilizleri biliyorsunuz, onlar çok ağır cezalar almıştı. Türk Milli Takımı’na en az 5 yıl uluslararası müsabakalardan men cezası verilmeli. Türklerin yaptığı da İngilizlerin yaptığıyla aynı." Werner Bieinisowitsch: "FIFA’dakiler bunadılar mı? Yaşanan olaylar ortada. Ağır cezalar verilmesi gerekir. Hadi beyler biraz cesaret."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!