İstikrar peşindeler

Güncelleme Tarihi:

İstikrar peşindeler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 13:41

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 14 Ekim Pazar günü yapılacak olağan genel kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkezinde basın toplantısı düzenleyen Metin Şahin, yönetimi devraldıkları 2003 yılı Kasım ayından itibaren kısa ve uzun vadede koydukları hedefleri yüzde 100'e yakın bir oranla gerçekleştirerek bugünlere geldiklerini söyledi.

Metin Şahin, 2003 yılında milli takımın dünya 22'ncisi olduğunu hatırlatarak, “Bugün ilk 5'in içinde, Avrupa'nın da lideri durumundayız. 2004'te Atina Olimpiyatları'nda bir gümüş, 2008 Pekin'de bir gümüş, bir bronz ve 2012'de sadece 3 sporcuyla katıldığımız Londra'da da bir altın, bir gümüş madalya kazanarak, her olimpiyatta yükselen bir başarı grafiği gösterdik. 2010 yılında tarihimizde ilk kez Azerbaycan'da dünya takımlar şampiyonu olduk. 2011'de Güney Kore'de Dünya Şampiyonası'nda 6 madalya alarak, yine bir ilki gerçekleştirdik. Son 6 yıldır Avrupa Şampiyonalarında kürsünün en üst basamağında yer alarak, başarılarımızın tesadüfü değil devamlılığı olduğunu gösterdik” diye konuştu.

Tekvando sporunun yaygınlaşması, en ücra yerlere ulaşmasını sağlayarak daha çok sayıda Türk gencinin bu sporu yapmasını sağladıklarını anlatan Şahin, “Tüm bu çalışmalarımızı takdir ederek 14 Ekim 2012 tarihinde yapılacak olan 3. Olağan Genel Kurulumuzda federasyon başkanı olmam için imzalı teklifte bulunan 200'e yakın delegenin talebi ile tekrar federasyon başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Önümüzdeki dönem hedefimiz, el ele, gönül gönüle, tüm tekvando ailesiyle birlikte en ileriye, en yükseklere emin adımlarla ilerlemek” dedi.

Şahin, bir soru üzerine Türkiye'nin her yerinde yetenekli gençleri bulduklarını, olimpiyatta yarışabilecek kapasitede yeni sporcularının olduğunu, yeni Servet'ler, Nur'lar olduğunu söyledi.

Toplantıya, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, Türkiye Tekvando Federasyonu Asbaşkanı Oktay Duymaz ve genel koordinatörü Ramazan Elçin de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!