İstifa mı? Asla

Güncelleme Tarihi:

İstifa mı Asla
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 00:00

Divan’a katılan İnan Kıraç, Polat’a “İstifa etmelisin” çağrısında bulundu. Gergin geçen toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı ise, “İstifa etmek gibi, şu dönemde seçime gitmek gibi bir şeyi asla düşünmüyorum. Hele Mali Genel Kurul öncesi hiç düşünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

DİVAN KURULU'NDAN FOTOĞRAFLAR - Adem Kabayel'in objektifinden

GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, kendisini istifaya davet eden İnan Kıraç’a karşılık, böyle bir düşünce içinde olmadığını söyledi. Sarı kırmızılı kulübün mart ayı divan kurulu toplantısı, muhalefetle yönetim arasında iç hesaplaşmaya sahne oldu. Gerginliklerin de yaşandığı toplantıda konuşan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Adnan Polat’a, “Yoruldun artık istifa et” derken, Ünal Aysal’ı bir kez daha başkan adayı gösterdi.
Herkes böyle bilsin  
Kendisine yönelik eleştirileri dinledikten sonra kısa bir konuşma yapan başkan Polat, kısa ve net bir mesaj verdi. İstifaya çağrılmasına tepki gösteren Polat, “İstifa etmek gibi, şu dönemde seçime gitmek gibi bir şeyi asla  düşünmüyorum. Hele Mali Genel Kurul öncesi hiç düşünmüyorum. Benim hesabımı veremeyeceğim hiçbir şey yok. ‘İbra olmak için seçim rüşveti verdi’ dedirtmem kendime. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.
Tehdit etmeyin
“Bu tartışmalar kulübümüzü geçici olarak değil, kalıcı olarak yıpratıyor  ve yaralıyor. Söyleyecek sözü olanlar gelip divan kurulunda ya da kongrede  söylesinler” ifadelerini kullanan G.Saray Başkanı, şöyle devam etti:
“Biraz sükunet istirham ediyoruz. Bizi istemeyebilirler, bizler de gelip geçiciyiz. Bu çekişme kulübe kalıcı zararlar veriyor. Kampanya ve tehditlerle bunları yapmayın. Yapmamız gereken, G.Saray’ın menfaatlerini korumaktır.  Bu sevgi tek başına yetmiyor. G.Saraylı gibi düşünmek ve hareket etmek lazım. Mevcut durum geleceğimiz için kötü bir yoldur. Bizi sevmeyebilirsiniz, ama Galatasaray’a karşı vecibenizi yerine getirin ve susun artık.”

Haberin Devamı

Kıraç eleştirdi

UZUN bir aradan sonra Divan toplantısına katılan G.Saray’ın duayeni İnan Kıraç, yönetimi, “Burada endişelendirici olan, borçlanmalara karşılık verilen teminat

/images/100/0x0/55ea0ac7f018fbb8f8665c0d
ve ipoteklerin toplamının 1.1 milyar TL olmasıdır. Önümüzdeki senelere ait ipotek edilmemiş hiçbir gelir kalmamıştır. Avrupa’ya çıkamayan, ligde 11. sırada yer alan ve ilk 4’e giremeyeceği kesinleşen bu yapıyı idare etmek çok zordur” diyerek eleştirdi.

Haberin Devamı

Göbek bağı tartışması

2. Başkan Işın Çelebi, “Başbakan’la göbek bağınız mı var?” diyen üye Bingöl’e, “Evet var. Sayın Başbakan’a ve TOKİ Başkanı’na büyük sevgim var” yanıtı verdi.

G.SARAY’ın divan kurulu toplantısının son bölümünde bir kongre üyesinin, konuşması sırasında ikinci başkan Işın Çelebi’ye laf atması salonun karışmasına yol açtı. Çelebi’nin, “Hayrettin Kozak’ın, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın açılışının ardından, bizim söylemekte zorlandığımız sözleri kamuoyuna sarf etmesi nedeniyle kendisine teşekkür ederim” dediği sırada toplantıya misafir olarak katılan kongre üyesi Sait Bingöl, “Neden söyleyemediniz, göbek bağınız mı var?” diye bağırdı.
Bunun üzerine bazı üyeler ayağa kalkarak Bingöl’ün üzerine yürümeye kalktı. Gerginlik artınca Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, toplantının düzenini  bozduğu gerekçesi ile Bingöl’ü dışarı çıkarttı.
Büyük emekleri var
Çelebi ise “Evet benim göbek bağım var. Sayın Başbakan’a, Sayın TOKİ Başkanı’na büyük sevgim, saygım var. Bunu söylemekten de gocunmam. Çünkü statta büyük emekleri, destekleri var” dedi.

Haberin Devamı

Yeni bir yönetim kurulu oluştur

“Galatasaray’da bir yönetim zaafiyeti vardır. Böyle bir manzara Mayıs 2012’ye kadar devam edebilir mi? Gereken neyse o yapılmalı.”

G.SARAY’ın eski başkanlarından Faruk Süren, kulüp başkanı Adnan Polat’a yüklenip seçim çağrısında bulundu.  “G.Saray’ın şu anki gidişatından, mali tablosundan memnun değiliz” diyen Süren, şunları söyledi: “G.Saray şu anda yelkenlerini rüzgara göre ayarlıyor. Oysa yelkenleri hedefine göre ayarlamalıdır. Böyle bir manzara Mayıs 2012’ye kadar devam edebilir mi? Esas G.Saray’da bir yönetim zaafiyeti vardır. Bu zaafiyeti yönetim kurulu ve başkan çözecektir. Sayın başkanın yeniden bir yönetim kurulu seçimine gitmesi lazım.”

Haberin Devamı

Yönetimi kapıya koyamazsınız

G.SARAY Divan Kurulu Üyesi ve eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu, seçim isteyen İnan Kıraç ile Faruk Süren’e sert tepki gösterdi. Yönetime 3 yıllık süreyi kendilerinin verdiğini vurgulayan Taşçıoğlu, “Kulüpte 60 senelik üyeyim ve hiçbir zaman ilkokul çocukları gibi o masada küs oturan idare heyeti görmedim. Buna rağmen ben seçimle gelen kişilerin sürelerini tamamlamaları gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimsenin ne kadar efsane olsalar da G.Saray’ın dışında verdiği beyanatlarla yönetimi yıpratmaya hakkı yoktur. Kendi seçtiğimiz yönetimi herhangi bir kötü gidişinde, talihsizliğinde, tutup kapıya koymakta kimsenin hakkı da gücü de yoktur. Hükümet darbelerine alıştınız, orada bitti burada mı başladınız?” diye konuştu.

Haberin Devamı

GALATASARAY DİVANI’NDAN NOTLAR

G.Antep’e esecektiniz
TOPLANTIDA yöneticilerden Taner Aşkın ile Mehmet Helvacı birbirlerini “yalan söylemekle” suçlayarak tartıştılar. Üyelerden Mehmet Bilen ise,”Sayın başkanımız esip gürlüyor. Sizi, bize değil, Gaziantepspor’a esip gürleyin diye seçtik” ifadelerini kullandı.

Yönetim parçalanmış
Son kongrede başkan adayı olan Adnan Öztürk, divan kurulu üyesi olmamasına rağmen misafir bölümünde toplantıyı takip etti. Yönetim ise parçalanmış bir görüntü sergiledi. Muhalif üyeler başkan Adnan Polat’ı görmezden geldiler ve ayağa kalkmadılar.

Kıraç’la Polat yan yana gelmedi
GALATASARAY camiasını önemli isimlerinden biri olan G.Saray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç salondan içeri girdiğinde büyük büyük bir ilgi gördü. Toplantı öncesi Kıraç ile başkan Adnan Polat’ın yan yana gelmemek için büyük özen gösterdikleri ise gözlerden kaçmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!