İşte yeni kaptan

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni kaptan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 23:49

Sessiz, sakin bir futbol emektarı İsmail Kartal, doğup büyüdüğü Anadolukavağı’nın gururu. En büyük mutluluğu, teknesinde geçirdiği zamanlar... Boğazın kuzeyi, F.Bahçe’nin başına geçtikten sonra Kartal ile daha bir gururlu...

Haberin Devamı

F.BAHÇE’nin yeni teknik patronu İsmail Kartal, çocukluğunun geçtiği Anadolukavağı’nda mütevazi yaşantısını sürdürüyor. Kendine ait restoranı ve küçücük teknesi ile spor dünyasının şaşaalı görüntüsünün çok uzağında hayatı olan Kartal, futbolun sessiz bir emektarı. En büyük mutluluğu, kendi deyimiyle boş zamanlarında Anadolukavağı’nda geçirdiği zaman…
Şöyle diyor Kartal: “İş stresi sona erince kendimi Anadolukavağı’na atarım… Tekneme gider, boyasını yapar, motorunu tamir ederim… En büyük zevkim bu...”

KAVAK’IN GURURU

Anadolukavağı’nın gururu İsmail Kartal’ın babası da semtin en namlı balıkçılarından biriymiş… Lakabı Karadayı olan Muhittin Kartal, İsmail Kartal’ın yaşamında ayrı bir yere sahip… Hayatını balıkçılıkla kazanan yoksul bir ailenin çocuğu olan Kartal’ın futbola başlangıcı da klasik öykülerdeki gibi...
Onu mahalle maçlarında beğenen bir antrenör, boğazın diğer tarafındaki Sarıyer’e götürmüş. Oradan Gaziantep ve F.Bahçe serüveni başlamış… Sarı lacivertlilerin her şampiyonluğunda Anadolu Kavağı tamamen sarı lacivert renklere bürünürmüş…

Haberin Devamı

FUTBOLLA YAŞIYOR

kartal’ın F.Bahçe içindeki rolü de belki bu mütavazılığından kaynaklanıyor. Kendini hiçbir zaman ön plana çıkarmayan Kartal kamplarda futbolcuların en büyük sırdaşı olmuş. Her kamp dönemi oyuncuların odasına tek tek giderek onlarla sohbet etmesi ve sorunlarını dinlemesi, yardımcılığını yaptğıı teknik adamların işini hep kolaylaştırmış.
Kartal’ın sakin görüntüsünün altında sert de bir mizaç yatıyor. Yeri geldiği zaman bu sertliğini geçmişte sahada olduğu gibi bugün futbolculara karşı da Samandıra’da gösteriyor. Özetle İsmail Kartal, kelimenin tam anlamıyla, sakin bir güç...

İşte yeni kaptan

İsmail Kartal, Anadolukavağı’nda ailesiyle yaşadığı evi, büyük masraf yaparak restore ettirmiş.

1982’den duygulu bir anı

1982-83 sezon başı... Genç İsmail, Gaziantep’ten F.Bahçe’ye geliyor. İlk röportajını yazarımız İlhan Söyler’e veren Kartal’ın sözleri, vefa duygusunun güzel bir örneğini oluşturuyor: “Transfer parasıyla yapacağım ilk iş, baba evimizi hacizden kurtarmak...”

Haberin Devamı

Kartal’ın teknesi 15 bin TL

FENERBahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal, küçük teknesiyle zaman zaman balığa çıkıyor. Kartal’ın gözü gibi baktığı teknenin yaklaşık değerinin 15 bin TL olduğu öğrenildi.

Yanal’ın yatı 600 bin dolar

F.Bahçe’nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, yaz tatillerinin bir bölümünü 20 metrelik 2002 yapımı yatında geçiriyor. Yanal’ın yatının değeri 600 bin dolar olarak gösteriliyor.

Fenerbahçelilerin sevgili ‘Arap İsmail’i

ESKİ milli futbolcu İsmail Kartal 25 Mayıs 1961’de Anadolukavağı’nda dünyaya geldi. Futbolculuk hayatının neredeyse tamamını F.Bahçe’de geçirdi. Esmer oluşundan ötürü “Arap İsmail” diye anılan Kartal, sarı lacivertli savunmanın temel taşlarından biriydi. Yıldırım döneminde 16. hoca olan Ersun Yanal’dan boşalan göreve 17. teknik direktör olarak getirildi.

Haberin Devamı

FUTBOLCULUK KARiYERi

FutboLA Sarıyer’de başlayan Kartal, daha sonra Gaziantepspor’a transfer oldu. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1982-93 yılları arasında top koşturduğu Fenerbahçe’de 236 maça çıktı, 9’u penaltıdan 15 gol attı. Döneminin en başarılı sağ beklerinden biriydi. 1993-94 sezonunda Denizli1994-95 sezonda Adanaspor’da oynayıp futbolu bıraktı.
Kartal, 2 kez 21 Yaş Altı Milli Takımı ve 5 kez Türkiye A Milli Futbol Takımı forması olmak üzere toplam 7 kez milli formayı giydi.

Hocalık kariyeri

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor’u çalıştırarak yapan İsmail Kartal, Sivasspor’u ilk kez Süper Lig’e çıkardı.
Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor, ardından Malatyaspor’un başına geçti. 2007-2008 sezonu ortasında Orduspor’a gitti. 2008-2009’da Konya Şeker ve Hacettepe’yi çalıştırdı. 2009-2010 sezonunun 2. yarısında Mersin İdman Yurdu’nda görev yaptı. 2010-11’de F.Bahçe’de yardımcı hocalığa geldi.

Haberin Devamı

Çok çalıştım çok sabrettim

İsmail Kartal, “Başkan işe karışacak diye bir algı var. O babamızdır. Karşılıklı diyalog elbette olacaktır” dedi.

KARTAL, imza töreninde konuşurken, “Bu göreve gelmek için çok uğraştım, çok çalıştım, çok sabrettim, çok bekledim” dedi.
Kartal, Aziz Yıldırım’ın işine karışacağı yorumlarına ise, “Başkanımız bu kulübün babasıdır. Elbette teknik adamların eksikleri olabilir ve başkanımız da diyaloğa girebilir” karşılığını verdi.

Gizli kahraman

KARTAL, maç analizleri üzerinde yoğun mesai yaptı. Avrupa takımlarını didik didik inceleyen Kartal, Kocaman döneminde UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarının gizli kahramanlarından biriydi.

Schürrle’yi keşfetti

Haberin Devamı

YURT dışındaki genç yetenekleri de takip eden Kartal, 20 yaşındayken ünlü Alman yıldız Andre Schürrle’yi keşfetti ancak transfer ettiremedi. Kevin Kampl da Kartal’ın keşiflerinden biriydi.

Sow boynuna sarıldı

GEÇEN sezon sıkıntı yaşayan Sow ve Webo, Kartal’ın çabasıyla kendini buldu. Göreve geleceğini duyan Sow, idmanda koşup boynuna sarıldığı Kartal’a, “Bu görevi hak ettin. Seni çok seviyoruz” dedi.

Balık lokantası var

BOĞAZ havası alıp, taze balık yemek isteyenlerin uğrak mekanlarından biri de Kartal’ın Anadolukavağı’ndaki balık lokantası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!