İşte üçüncü haftanın en iyisi

Güncelleme Tarihi:

İşte üçüncü haftanın en iyisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 12:31

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunun üçüncü haftasında, Real Madrid'de forma giyen İspanyol Rudy Fernandez, haftanın en değerli oyuncusu (MVP) oldu.

Haberin Devamı

Bayern Münih karşısında 24 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, 1 top çalmayla mücadele eden Fernandez, 7'de 4 iki sayı, 6'da 4 üç sayı ve 4'te 4 serbest atış isabetiyle oynadı. Sergilediği performansla 30 indeks puanı toplayan 28 yaşındaki basketbolcu, rakiplerinin önünde haftanın en değerli oyuncusu olmaya hak kazandı. CSKA Moskova'nın Sırp pivotu Nenad Krstic, haftayı 33 indeks puanıyla tamamlamasına rağmen takımının Partizan'a 73-72 kaybetmesi nedeniyle MVP olmayı başaramadı. Karşılaşmada 27 sayı, 7 ribaunt, 1 asist ve 2 blokla oynayan Krstic, 33 indeks puanı topladı. 30 yaşındaki basketbolcu mücadeleyi 14'te 11 iki sayı ve 7'de 5 serbest atış isabetiyle tamamladı. Rus ekibinde, Partizan'a karşı alınan yenilgiye rağmen başarılı performans sergileyen bir diğer isim ise Sonny Weems'ti. Maçı 27 indeks puanıyla tamamlayan ABD'li skorer, 16 sayı, 10 asist 2 ribaunt ve 2 top çalma ile mücadele etti.

Dentmon sayıda liderliğe yükseldi

İlk turla birlikte THY Avrupa Ligi'nde bu sezon yapılan 13 maç sonunda en çok sayı atan oyuncular içinde Zalgiris Kaunas'ta forma giyen Justin Dentmon ilk sıraya yükseldi. Geçen hafta CSKA Moskova potasına 22 sayı gönderen Dentmon, bu hafta ise Maccabi Electra karşısında 21 sayı üretti. Toplam sayısını 223'e çıkaran ABD'li basketbolcu, maç başına kaydettiği 17,15 sayı ortalamasıyla zirvenin yeni sahibi oldu. Uzun süredir sayı krallığında ilk sırada yer alan Fenerbahçeli Bojan Bogdanovic ise Unicaja Malaga karşısında 4 sayıda kalarak bu yerini kaybetti. Hırvat oyuncu maç başına 16,38'lik ortalamasıyla Dentmon'ın yanı sıra Strasbourg'tan Alexis Ajinca ve EA7 Emporio Armani'den Keith Langford'ın arkasında 4. sıraya kadar geriledi.

Haberin Devamı

Index puanında Lavrinovic ilk sırada

Ukrayna'nın Budivelnik Kiev takımında forma giyen Darjus Lavrinovic, indeks puanında ilk sırada yer alıyor. Sezonda geride kalan 13 haftanın ilk tur grubunda mücadele eden ve toplam 195 indeks puanı toplayan Lavrinovic, maç başına 19,5 indeks puanıyla haftayı Laboral Kutxa'dan Andres Nocioni ve Real Madrid'den Rudy Fernandez'in önünde birinci sırada bitirdi. Geçen hafta indeks puanında zirvede yer alan Fenerbahçe Ülker'in milli oyuncusu Emir Preldzic ise 13. hafta sonunda 18,62'lik ortalamasıyla 6. sıraya düştü.

Diamantidis asistte birincilikte

Panathinaikos'un Yunan oyuncusu Dimitris Diamantidis, maç başına 7,85'lik ortalamasıyla THY Avrupa Ligi'nde asist sıralamasındaki liderliğini sürdürüyor. Lietuvos Rytas'tan Omar Cook maç başına 5,88'lik ortalamasıyla ve Stelmet Zielona Gora'dan Lukasz Koszarek 5,80'lik ortalamasıyla Diamantidis'i takip ediyor. Unicaja Malaga'ya karşı 5 asist yapan Fenerbahçe Ülker'den Preldzic, 5,23'lük ortalamasıyla listenin 6. sırasında yer alırken, Lokomotiv Kuban karşısında yaptığı 6 asistle Galatasaray Liv Hospital'dan Carlos Arroyo ise 4,75'lik ortalamasıyla 8. sırada kendisine yer buldu.

Mensah-Bonsu ribauntta zirvede

Galatasaray Liv Hospital'ın başarılı pivotu Pops Mensah-Bonsu, ribaunt sıralamasında liderlikte yer alıyor. Mensah-Bonsu, Lokomotiv Kuban maçında aldığı 7 ribaunt ile ortalamasının altında kalmasına rağmen maç başına 10,43'lük ortalamayla bu alanda zirvede bulunuyor. Partizan'dan Joffrey Lauvergne maç başına 9,23 ribaunt, Kızılyıldız'dan Boban Marjanovic ise maç başına 7,7 ribaunt ortalamalarıyla Mensah-Bonsu'yu takibini sürdürüyor.

Gordon top çalmada lider

Anadolu Efes forması giyen Jamon Gordon, top çalma sıralamasında maç başına 2,17'lik ortalamasıyla lider durumda. Gordon'ı 1,90'lık ortalamasıyla Kızılyıldız'dan Charles Jenkins ve 1,89'lik ortalamasıyla Strasbourg'dan Antoine Diot takip ediyor.

BAKMADAN GEÇME!