İşte sporun anayasası

Güncelleme Tarihi:

İşte sporun anayasası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, 55. Hükümetin ‘‘Gençlik ve Sporda Temel Amaç, İlkeler ve Politikalarını'' açıkladı...

Özerkliğe evet

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner düzenlediği basın toplantısında 55. Hükümet'in ‘‘Gençlik ve Sporda Temel Amaç, İlkeler ve Politikalarını'' açıkladı. Bakan Seçkiner, federasyonların özerk yapıya kavuşturulacağını belirterek, ‘‘Dileyen federasyonu özerk yapmaya hazırım. Devlet sporu organize eder, yardım yapar, kontrol eder. Tesisini kurar ve denetler'' dedi ve şöyle devam etti:

Her okula spor tesisi

Tesis politikası değiştirilecek, kulüpler kendi tesislerine kavuşturulacak. Okullar tatile girdiğinde tesislerin kullanımı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne geçecek. Her kulübün bir okulu olacak. Hiçbir okula dayanmayan kulüp barındırılmayacak. Bütün okullar spor salonu ve tesisine kavuşacak. Her köye bir futbol sahası yapılacak. Spor tesislerinin yapımı ve kullanımı belediyelere bırakılacak.

Huzurevleri

Yurt dışında spor ateşeliği kurulacak. Devlet sporculuğu sağlanacak. İlk protokolü Bakırköy Belediyesi ile yapılan sporcular için huzurevleri açılacak. Sporcuların hastane masrafları bakanlığımca karşılanacak. Doping merkezi akredite edilecek. Bütün üniversitelere spor kulübü kurulacak. İlkokullarda Beden Eğitimi Öğretmenleri görevlendirilecek. Başarılı sporcu öğrencilere kredi, yurt ve burs imkanı sağlanacak.

Spor haritası

Türkiye'nin spor haritası çıkarılıp, her ilin öncelikli spor dalları belirlenecek. Sporcu sağlığı ve yetenek araştırması, güç geliştirme merkezi ve sporcu eğitim merkezleri kurulacak. Basketbolcular, futbolcular gibi bulundukları yörelerde vatani görevlerini yapabilecek. Açık cezaevlerinde gençlere spor yapma imkanı sağlanıp, teknik eleman ve malzeme yardımı yapılacak.

Şampiyonalar Doğu'ya

Spor faaliyetlerinin yüzde 80'i ile 2 milyar dolarlık yatırım Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinde yapılacak. GAP'taki spor faaliyetleri arttırılacak. Ankara'da spor müzesi kurulacak. Spor Toto Teşkilatı, Spor Toto ve Loto faaliyetleri ile At Yarışları'nı da bünyesinde toplayacak şekilde Müşterek Bahisler Genel Müdürlüğü olarak Bakanlığımıza bağlanması yönünde çalışmalar yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!