İşte o çılgın adam

Güncelleme Tarihi:

İşte o çılgın adam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 00:00

İngiliz kulübüne 100 milyon Sterlin yatırarak ortak olan Rus asıllı Fransız vatandaşı Musevi işadamının, Fransız yıldızın transferi karşılığında Fenerbahçe’ye de 8 milyon Euro teklif ettiği belirtildi.

RUS işadamı Alexandre Gaydamak’ın eline geçtikten sonra transfer atağına kalkan İngiliz ekibi Portsmouth’un son hedefi, Fenerbahçe ile yollarını ayırdığı iddia edilen Anelka. Geçen yıl Premier Lig’de kalmayı son anda başaran ve bu sezon güçlü bir kadro kurmak isteyen İngiliz kulübü, Fransız yıldız için sarı lacivertlilere 8 milyon Euro’luk teklif yaptı. Anelka’ya da yıllık 4 milyon Euro gibi çılgın bir öneride bulunan Portsmouth, şu ana kadar bu transfer için F.Bahçe’nin kapısını çalan en ciddi alıcı oldu.

Ancak sarı lacivertli kulübün, ünlü yıldızın sözleşmesi gereği bonservisinde belli bir bedelin altına inemeyeceği, bu nedenle de İngilizler’den 20 milyon Euro istediği bildirildi. Takımdan ayrılmak istediğini Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’ya anlatan ve bu isteği Brezilyalı çalıştırıcı tarafından da doğrulanan golcü futbolcu için iki kulüp arasındaki görüşmelerin devam ettiği ve bu konudaki kesin kararın en geç 2-3 gün içinde verileceği ifade edildi.

Fenerbahçe yönetiminin, Manchester City’den büyük umutlarla transfer ettiği ve dünkü görüşme sonrası Türkiye’deki huzursuzluğunu dile getiren Fransız oyuncunun satışına sıcak baktığı belirtildi. Futbolcu olarak kalitesini ortaya koymasına karşın Türkiye’ye bir türlü uyum sağlayamadığı gözlenen Anelka’nın makul bir fiyat karşılığında satılacağı iddia edildi. Sarı lacivertlilerin bu durumda yine Anelka tipinde hızlı bir forveti kadrosuna katacağı da vurgulanıyor.

Yüzde 50 hissesi 100 milyon Sterlin karşılığında Rus işadamı Alexandre Gaydamak tarafından satın alınan Portsmouth Kulübü son dönemde yaptığı flaş transferlerle adından sıkça söz ettiriyor. Geçen yıl Alman ekibi Wolfsburg’un Arjantinli yıldızı D’Alessandro’yu kiralayan kulüp, Emmanuel Olisadebe, Benjani Mwaruwari ve Sean Davis gibi şöhretli oyuncuları da kadrosuna kattı. Ada temsilcisi ayrıca, F.Bahçe’nin transfer gündeminde olan Sol Campbell konusundaki ısrarını da sürdürüyor.

Sırp Milan Mandaric ile birlikte kulübün iki ortağından biri olan 30 yaşındaki Gaydamak’ın oldukça ilginç bir öyküsü var. Premier Lig’in ikinci Abramovic’i olarak tanınan Rus asıllı Fransız vatandaşı Musevi işadamının, servetinin kaynağı babası Arcadi Gaydamak. Geçmişte bahçıvanlık yaparken, bugün dev bir finans grubunun sahibi olan baba Gaydamak hakkında kara para aklama suçundan açılmış soruşturmalar var. İsrail’de Beitar Jerusalem takımının da sahibi Gaydamak ailesi daha önce bu kulüple de Anelka’ya talip olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!