İşte Mancini'nin duran top kriterleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Mancininin duran top kriterleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 23:10

Sezon başından beri tartışılan ‘kim atacak’ sorusu bundan böyle sorulmayacak.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı takımda artık kaleye yakın frikikleri Selçuk İnan, uzak olanları Drogba kullanacak. Kanatlarda kazanılan serbest vuruşlarda Riera, penaltılarda ise Selçuk ya da Melo topun başına geçecek.

Türk Telekom Arena’da kalesinde gol görmeden ilk kez bir galibiyet alan Galatasaray’da taşlar yerine oturmaya başladı. Sarı kırmızılı takımda sezon başından bu yana duran top kaosu yaşanıyordu. Öyle ki penaltı ve frikiklerde, topun başına geçecek isim konusunda meşin yuvarlak paylaşılamıyordu. Ancak Roberto Mancini, futbolcuları ile yaptığı olağanüstü toplantıda saha içi düzeni için şu kriterleri getirdi:

5 MADDEDE DURAN TOP PLANI
1- Frikikleri kaleye 20 metreden yakınsa Selçuk İnan atacak.
2- Daha uzak mesafeli frikiklerde Drogba topun başına geçecek.
3- Kaleyi cepheden gören ve kanatlardan atılan serbest vuruşları Riera, o yoksa Selçuk kullanacak.
4- Kornerlerde her iki kanatta da topun başına yine Selçuk İnan gelecek.
5- Takımın as penaltıcıları ise Selçuk ve Melo olacak.

Haberin Devamı

Bu da futbolcuların kararı: Gol sevinçleri beraber yaşanacak

Duran toplardaki görev dağılımı bu şekilde oluşurken, futbolcuların Florya’daki özel yemeğinde aldığı kararlar ise şunlar oldu:.

1- Saha içinde tüm oyuncular, kaptan Selçuk İnan’a uyacak
2- G.Saray’ın iki lider ismi olacak, biri Selçuk, diğeri Drogba.
3- Gol sevinçleri takım halinde beraber kutlanacak.
4- Herkes sahada birbiri ile daha fazla konuşup, koşarak açığını kapatacak.
5- Bundan sonra saha içinde takım arkadaşıyla tartışan oyuncu olmayacak.


O frikiği neden Burak kullandı?

Elazığ maçında duran top düzeni, Mancini’nin belirlediği şekilde çözülürken 7. dakikada kullanılan frikikte topun başına geçen isim Burak Yılmaz olmuştu. Kaptan Selçuk İnan, Burak’ın isteği üzerine golcü oyuncunun yapmasına izin verdi. Çünkü Burak, 15 Eylül 2012 tarihindeki Antalya karşılaşmasında takımının 3. golünü bire bir kopyası ile atmıştı.

10 numara PANiK

Galatasaray Sağlık Kurulu, teknik ekibe Wesley Sneijder’ın Juventus maçında oynatılması halinde sakatlığının nüksedebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

G.SARAY‘da Wesley Sneijder belirsizliği yaşanıyor. Geçen hafta İtalya’ya giden ve 5 gün kalan Hollandalı yıldızın fiziksel durumu kafalarda soru işareti yarattı. Teknik direktör Roberto Mancini hafta içi “Juventus maçında yüzde 60’ı ile de oynasa Sneijder, Sneijder’dır. O lider bir oyuncu” diyerek kendisini sahaya süreceği sinyalini verdi.

Karar Mancini’nin

Ancak sarı kırmızılı kulübün sağlık kurulu, “Yıldız futbolcunun, Juventus’a karşı oynaması halinde adale sakatlığı nüksedebilir” endişesi ile Sneijder konusundaki son kararı Mancini’ye bıraktı.

JUVENTUS MAÇI HAYATi BiR ÖNEM TAŞIMIYOR

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, GS TV’ye şunları söyledi.
- Juventus maçını almak istiyoruz. G.Saray’ın başarılarına bir yenisi eklenecek. Ancak bu maçın hayati önemi yok. Dünyanın sonu değil. Tur için önemli. Avrupa Ligi’nde devam etmek de önemli. Önceliğim Real Madrid’in Kopenhag’ı yenmesi. Kopenhag devre dışı kalmalı.

Haberin Devamı

İTALYANLAR TEDİRGİN

Cehennemi yaşayacağımızı biliyoruz

G.SARAY’ın Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkma mücadelesine gireceği Juventus tedirgin. İtalyan ekibinin Şilili orta saha oyuncusu Arturo Vidal, “G.Saray’ın stadında cehennemi bulacağımızı bilmeliyiz” dedi. Başarılı orta saha oyuncusu, “Zor maç olacağı kesin. G.Saray, evinde oynadığı zaman çok güçlü bir takım. Maçın başından itibaren gerçek bir yarış içine girmeliyiz” ifadelerini kullanırken, kendisini endişelendiren tek futbolcunun Drogba olduğunu söyledi. ? DHA

Juventus maçı kolay olmayacak

ELAZIĞ karşılaşmasından sonra Danimarka basınına konuşan G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Juventus maçını değerlendirdi. Çok zor bir mücadele olacağını söyleyen İtalyan teknik adam, “İki takım da gruptan çıkmak için sahada olacak. Kazanmayı çok istiyoruz. Fakat işimiz kolay değil. Çok çalışıp, iyi hazırlanıp tur atlamaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sahaya yüreğini koymayan oynayamaz

Adrian’ı kadroya almayan bordo mavili teknik adam “Sahada ne kendinize ne de arkadaşlarınıza ihanet etmeyin” dedi.

KUPADA Balıkesirspor’a elendikten sonra Süper Lig’de bugün Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da, teknik direktör Mustafa Akçay sert yüzünü gösterdi. Bordo mavili teknik adam, Polonyalı futbolcusu Adrian’ı maç kadrosuna almadı. Janko, Alanzinho ve Giray Kaçar ile sakatlığı geçmesine rağmen riske edilmeyen Yusuf Erdoğan’ı da dışarıda bırakan Trabzonspor Teknik Direktörü, futbolcularına da “Yüreğini sahaya koymayan oynayamaz. Ne kendinize ne de takım arkadaşlarınıza ihanet etmeyin” diye uyardı.

Boğuşlu da gitti

Öte yandan Trabzon’da, başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu’nun ardından kaleci antrenörü Alper Boğuşlu da istifa etti. Boğuşlu’nun bu kararı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Mustafa Akçay ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle aldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

BORDO mavililerin dün yapılması planlanan Olağan Genel Kurul’u, çoğunluk sağlanmadığı için 15 Aralık Pazar’a erte-lendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!