İşte kavganın sırrı

Güncelleme Tarihi:

İşte kavganın sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kutluay-Üner tartışmasının perde arkası

Geçen yıl G.Saray maçı öncesi Üner, yöneticilere ve medyaya, ‘‘McRae gece kampa gelmedi. Kadro dışı bıraktım’’ dedi. Fener yenilince İbrahim patladı: Üner doğru söylemiyor, McRae ile gece aynı odadaydık.

KUTLUAY

Sürekli bana küfür etti. Taraftarı da o organize etti. Üner, F.Bahçe'yi küçülttü.

ÜNER

İbrahim'in yaptığı hareketlere cevap vermem doğru değildi. Fenerbahçe camiasından özür diliyorum.

YILDIRIM

Üner küfür etmişse o da ayıp etmiş. İbrahim, ‘Üner varsa ben yokum' demiş. Kararı yeni yönetim kurulu verecektir.

BASKETBOL camiası Efes Pilsen’in yıldızı İbrahim Kutluay ile Fenerbahçe antrenörü Halil Üner arasında yaşanan tatsız olayı tartışıyor. Geçtiğimiz yıl birlikte çalışan bir sporcu ile bir antrenörün arasındaki bu kopukluk aslında hiç yeni değil. İşte HÜRRİYET bu kopuşun perde arkasını açıklıyor.

MCRAE OLAYI

Geçen yıl oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi, F.Bahçe antrenörü Halil Üner, yönetime Amerikalı oyuncusu Conrad McRae'yi kadro dışı bıraktığını söylüyor ve gerekçesini de ‘‘Gece kampta kalmadı’’ diye açıklıyordu. Üner aynı açıklamayı basın mensuplarına da tekrarlıyordu.

AYNI ODADAYDIK

Galatasaray'ın üstünlüğü ile biten maçtan sonra ise İbrahim, tavrını koyuyor ve ‘‘Üner'in söylediği doğru değil. Conrad ile ben oda arkadaşıyım. Gece de kampta birlikte aynı odada kaldık. Bence neden bu değil’’ açıklamasını yapıyordu. Conrad McRae'nin Fenerbahçe'den gönderilmesiyle noktalanan bu olaydan sonra Üner ile Kutluay arasında buzdağları oluşuyor. McRae'de ayrılırken İbrahim'i doğruluyor ve Üner'i suçluyordu.

KÜÇÜK DÜŞÜNÜYOR

Kutluay ile Üner arasındaki bu soğukluk transfer döneminde yaşananlar ile doruk noktasına ulaşıyor ve ipler tamamen kopuyordu. Şampiyonluk mücadelesi yapacak bir takımda yer almak istediğini her fırsatta tekrarlayan İbrahim, Üner'in yaptığı transferlerin yetersiz olduğunu öne sürüyor ve Üner'in küçük düşündüğünü iddia ediyordu. Tüm bu gelişmelerden sonra Fenerbahçe'nin önerdiği rakamları kabul etmiyor ve Efes'e kiralanıyordu.

Kulübe faks yağdı

Gönderin bu teknik adamı

Taraftardan tepki

Efes Pilsen'de kiralık oynayan F.Bahçeli İbrahim Kutluay ile F.Bahçe Antrenörü Halil Üner arasında yaşanan çirkin olay basketbolseverlerin de büyük tepkisini çekti. Sporseverler, Fenerbahçe Kulübü'nü faks yağmuruna tutarak antrenör Halil Üner'in görevine son verilmesini istediler.

Daha önce de yaptı

Üner'in çirkin davranışının basketbolu ve sarı lacivertli kulübü lekelediğini belirten taraftarlar, ‘‘Halil Üner bunu daha önce de yapmıştı. Yabancı oyunculara da saldırmıştı. Böyle bir antrenörü F.Bahçe'de görmek istemiyoruz. Gönderin bu antrenörü’’ görüşlerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!