İşte gerçek Süper Final

Güncelleme Tarihi:

İşte gerçek Süper Final
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 01:21

Zirvede fırtına koparken, dipte kümede kalma savaşı sürüyor. Düşme hattındaki Giresunspor’un ligde kalması, toplayacağı puanlara ve Tavşanlı Linyitspor’un kaybedeceği puanlara bağlı.

Haberin Devamı

BANK Asya 1. Lig’de bitime iki hafta kala, heyecan inanılmaz bir seviyeye yükseldi. Hem puan cetvelinin zirvesinde, hem de küme düşme hattında büyük bir çekişme yaşanıyor. Öyle ki Bank Asya 1. Lig takımları, Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarına dahi taş çıkaran bir performans ortaya koyuyor. Son olarak dün, Elazığspor’un T.Linyit’e 1-0 yenilmesi ve Kasımpaşa’nın da K.Erciyes’i aynı skorla geçmesi sonrası puanlar eşitlendi.

İki haftada her şey yaşanabilir

Elazığspor averajla liderliğini sürdürürken, İstanbul ekibi Kasımpaşa da puanını 58’e yükseltip, nefesini rakibinin ensesinde hissettirdi. Bu iki takımın yanı sıra, Akhisar Belediye (57), Konyaspor (56) ve Çaykur Rizespor’un da (56) şampiyonluk şansı bulunuyor.
Küme düşme hattına baktığımızda da, tablo zirveden pek farklı değil... Düşme hattının 1 basamak üzerinde yer alan 37 puanlı Tavşanlı Linyitspor, avantajı yakalamış olsa da, Giresunspor’un (33) matematiksel olarak ligde kalma şansı devam ediyor.

Haberin Devamı

Düğüm son hafta çözülecek

BANK Asya 1. Lig’de, düğümün son hafta çözülmesi içten bile değil...Çünkü şuanda zirvede yer alan Elazığspor’un, son hafta 56 puanla 4. sırada yer alan Konyaspor ile kritik bir maçı var. Gakkoş, Konya’ya konuk olacak ve bu mücadele belki de, şampiyonu belirleyecek. Averajla ikinci sırada yer alan Kasımpaşa ise, Tavşanlı Linyitspor’la evinde, Bucaspor’la ise deplasmanda oynayıp sezonu tamamlayacak. Potada yer alan ve düşmemesi için
mucize gereken Giresun, düşmesi kesinleşen Güngören’i ağırlayıp, son hafta Sakaryaspor’a konuk olacak.

‘Teşvik var’ dendi Paşa affetmedi

Ortaya atılan iddialar nedeniyle gergin bir ortamda oynanan maçta Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor’u dize getirip Süper Lig yolunda avantaj sağladı.

BANK Asya 1. Lig’de Kasımpaşa zirve yarışında rakiplerinin puan kaybettiği haftayı Kayseri Erciyesspor galibiyetiyle kapattı. Lider Elazığspor’un ardından ikinci sıraya yerleşti. Süper Lig’e direkt olarak yükselmek için ilk ikiye girmek isteyen Kasımpaşa, Hüseyin Yoğurtçu’nun golüyle maçı 1-0 kazandı. Erciyes ise play off şansını kaybetti.
Tansiyon yükselmişti
Maç öncesi Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, Erciyes’in teşvik primi aldığı iddiasını ortaya atmış, Erciyesspor Basın Sözcüsü Şadi Büyükkeçeci de, maçlara özel prim koymadıklarını söylemişti.

Haberin Devamı

KASIMPAŞA-K.ERCİYES 1-0

STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun (8), Ömer Faruk Yeşil (8), Mehmet Kağan  Bingül (8)
GOL: Dk. 24 Hüseyin Yoğurtçu
SARI KARTLAR: Hanni, Cemil (K.Erciyes), Hüseyin Yoğurtçu, Henrique, Murat (Kasımpaşa)

KASIMPAŞA:   Fırat (6) - Abdulhamit (6), Hüseyin Yoğurtçu (8), Henrique (7), Barış (6) - Ali Bilgin (6) (Dk. 86 Azar), Murat Akın (7), Sarmov (6), Hüseyin  Kala (7) - Atilla (6) (Dk. 71 Gökhan 5), Dimitrov (6) (Dk. 59 Özgür 6)

KAYSERİ ERCİYESSPOR:    Ali Türkan (5) - Volkan (4), Cemil (4), Emre Öztürk (6), Sylla (4) (Dk. 46 Metin 4) - Wasswa (6), Mehmet Ayaz (6), Serkan (4) (Dk. 78 Ramazan 4), Hanni (6) (Dk. 88 Cenk) - Gökhan Kaba (4), Zafer (6)

Haberin Devamı

Gakkoş ağır yaralı

BANK Asya 1. Lig’de lider Elazığspor, deplasmanda Tavşanlı Linyitspor’a konuk oldu. Ev sahibi 12. dakikada penaltıdan Ahmet Yakak ile öne geçti. Tavşanlı 60’ta Faruk Bayar’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalsa da, maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Karagümrük bayram yapıyor


Kırmızı siyahlılar, amatör kümeden TFF 3. Lig’e yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.

İSTANBUL’un köklü kulübü Karagümrük, 3 yıl sonra amatör kümeden 3. Lig’e yükseldi. Bölgesel Amatör Lig’deki final maçında Büyükçekmece’yi 3-2 yenen kırmızı siyahlılar, mutlu sona ulaştı. Kıran kırana geçen maç sonunda Karagümrüklü oyuncular kupalarını alıp, zaferi muhteşem taraftarı ile kutladı. Bergama Belediyespor, Silivrispor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kayseri Şekerspor, Çorum Belediyespor ve Derince Belediyespor önümüzdeki sezon TFF 3. Lig’de mücadele edecek diğer takımlar oldu. Spor Toto 3. Lig’e çıkacak son takım, yarın Giresun’daki Refahiyespor ile Zara Belediyespor müsabakası sonunda belli olacak. 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!