Ä°ÅŸte G.Saray'a liderliÄŸi getiren fark

Güncelleme Tarihi:

Ä°ÅŸte G.Saraya liderliÄŸi getiren fark
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2012 00:00

Sarı-kırmızılılar, bu sezon transferde tam isabet sağlarken, yollarını ayırdığı oyuncuları ise şu ana kadar neredeyse hiç aramadı.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 28 haftasında 54 gol kaydeden Galatasaray'da, gollerin 38'i takıma yeni dahil olan futbolculardan geldi. Muslera dışındaki 11 oyuncudan sadece Ujfalusi, bu sevinci yaşayamadı. Elmander ile orta alanın maestroları Selçuk ve Melo ise üstün performanslarıyla puan farkının açılmasında önemli rol oynadı.

Eski Aslanlar'ın skor katkısı ise yenilerin oldukça gerisinde kaldı. Öyle ki sezon başında Florya'dan gönderilen futbolcuların çoğu, şu ana kadar vasatı aşamadı.

Kaleci Robinson Zapata haricinde yolların ayrıldığı 15 futbolcu, yeni takımlarının forması altında lig maçlarında 31 kez gol sevinci yaşadılar.

Orduspor'a kiralanan Stancu, bu alanda 9 golle zirvede. Rumen futbolcuyu, 7 gollü Kewell takip ediyor. Bir diğer kiralık oyuncu Culio'nun 4, devre arasında Galatasaray'a dönen Pino ile sözleşmesi feshedilen Mustafa Sarp'ın 3'er golü bulunuyor. Barış, Insua, Neill, Anıl ve Cem Sultan ise ligde henüz golle tanışamadı.

Öte yandan devre arası transfer döneminde Yunanistan'a giden Kazım, Olympiakos formasıyla çıktığı 3 karşılaÅŸmada aÄŸları sarsmayı baÅŸaramadı.Â

Haberin Devamı

Bogdan Stancu (Orduspor): 9 gol
Harry Kewell (Melbourne): 7 gol
Emmanuel Culio (Ordu): 4 gol
Juan Pablo Pino (Al-Nasr): 3 gol
Mustafa Sarp (Samsun, Karabük): 3 gol
Musa Çağıran (Bursa): 1 gol
Lorik Cana (Lazio): 1 gol
Arda Turan (Atletico Madrid): 1 gol
Mehmet Batdal (Karabük): 1 gol
Serdar Eylik (Karşıyaka, Giresun): 1 gol
Emiliano Insua (Sporting): -
Barış Özbek (Trabzonspor): -
Lucas Neill (Al Jazira): -
Cem Sultan (Kayserispor): -
Anıl Dilaver (Samsunspor): -

twitter.com/gokhan_karatas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!