İşte 'Devler' in derbi tahmini

Güncelleme Tarihi:

İşte Devler in derbi tahmini
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 14:22

Devler Ligi'nde mücadele eden futbolun unutulmaz şöhretleri de derbiyi masaya yatırdılar.

Haberin Devamı

Futbolda Avrupa haftası olmasına karşın Türkiye'nin havasına girdiği Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, eski yıldızların da gündemine geldi. Show TV'de yayınlanan “Devler Ligi”nde boy gösteren eski yıldızlar, eski günlere de dönmeden edemediler.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaraylı Hasan Şaş ve Ergün Penbe, makus talihin bu kez değişebileceği inancında. Her iki takımda da oynamış bir isim olan Tanju daha temkinli. Fenerbahçeli Hooijdonk böyle maçlarda futbolcuların özel motivasyona ihtiyaçları olmadığını belirtirken, Boliç, Fenerbahçe'nin avantajlı olduğunu söyledi.
Baliç ise kısır bir maç beklediğini söyleyerek şaşırttı. Acun Ilıcalı, belki de son 9 yılın fotoğrafını şu sözlerle ortaya koydu: “Galatasaray sinirlerini yenebilirse, Kadıköy'den bu kez kazanarak çıkabilir”. İşte görüşler:

ERGÜN PENBE

Haberin Devamı

Üstünlük biter
Kadıköy'de Fenerbahçe'nin üstünlüğü var. Ben önümüzdeki maçla beraber bunun kırılacağına inanıyorum. Fenerbahçe belki lige iyi başlangıç yapmış olabilir, ama Gençlerbirliği maçı dışında izleyenlere keyif veren bir futbol ortaya koyamadılar. Galatasaraylı futbolcular da kazanarak hem Kadıköy fobisine son vermek istiyorlar hem de bir ilki yaşatmak arzusundular. Tabii yıllarca bu derbileri oynayan biri olarak, ne kadar bu baskıyı az hissetsem de, günlerce bu derbinin basında işlenmesi, o stada adım attığınızda 50 bin kişinin sizi karşılaması, futbolcuları strese ve gerilime sokuyor.

ELVİR BOLİÇ

Ev sahibi güven veriyor
Bu tür maçların havası değişik oluyor. Favoriler kolay kazanamıyor. İki takım da iyi başladı lige. Fenerbahçe sahasında oynadığı için favorim. Ancak böyle büyük maçlarda değişik skorlar da olabiliyor. Fenerbahçe formasını giyerken, Galatasaray maçlarını çok seviyordum. Galatasaray'ın ofansta yıldızları daha fazla gibi dursa da, takım olarak Fenerbahçe güven veriyor.

TANJU ÇOLAK

Alex avantaj olur
Fenerbahçe, özellikle Alex olursa avantajlı gibi duruyor. Üstelik seyirci baskısını da unutmamak gerekir. Galatasaray'da defans kurgusu iyi işlemiyor. Son iki maçta yenilen 6 gol bunun göstergesi. Bunun yanı sıra Ayhan ile Mustafa Sarp'ın ön liberoda uyumlu olmadığını da unutmayalım. Keita, Baros, Alex, Emre bana göre kader adamları. Galatasaray'da üst düzey oyuncular var ve atmosfer onları ateşleyebilir. Keita kendi için değil de takım için oynadığında hayat veriyor. Arda Turan'ın ise son haftalarda büyük form düşüklüğü içinde olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe takım oyunu oynuyor. Futbolcuların motivasyonu ve morali karşılaşmaya etki eder. Skor veremiyorum, çünkü falcı değilim.

Haberin Devamı

PİERRE VAN HOOIJDONK

Yıldızlar belirler
Bu tür maçların favorisi olmaz. Galatasaray özellikle forvet bölgesinde yetenekli oyunculara sahip. Bu oyuncular çok iyi performans gösterirse, skoru lehlerine çevirebilirler. Fenerbahçe ise takım olarak daha uyum içinde. Herkes oyuna ve skora katkı yapmak istiyor. Bu da onların avantajı. Bu tür özel maçlar büyük oyuncularla kazanılır. Hangi takımın yetenekli oyuncuları formda olursa o takım bir adım öndedir. Bu tür maçları çok oynadım. Bu nedenle ekstra motivasyona ihtiyaç yok.

HASAN ŞAŞ

Rijkaard çözer
Şu anki son form durumlarına göre kolay yorum yapılmaz. Fenerbahçe ligin ilk haftasından bu yana bazı maçlarda kötü oynayıp kazandı ya da son dakikalarda neticeyi yakaladı. Galatasaray ise son iki maçta 6 gol yedi. İki formda olmayan büyük takımın maçı. Bu derbinin düğümünü Rijkaard çözer. 4 forvet özellikli oyuncuyla çıkarsa Saraçoğlu'na, bu intihar olur. Trabzon gibi kaleye gelmekte güçlük çeken bir takımdan 3 gol yediler. Orta sahada daha dikkatli kadro yapısı şart. Kadıköy'de 10 yıl önce kazanmıştık. Oraya gidildiğinde değişik hazırlanıyorduk. Ancak 55 bin kişi üzerinize geliyor. Bu ev sahibi için itici bir güç. Galatasaray'ın sahasında da Fenerbahçe son yıllarda zor kazanıyor.

ELVİR BALİÇ

Haberin Devamı

Kısır olabilir
İki takımın da yorgun çıkacak olması, beklentilerin aksine ortaya kısır bir maç çıkarabilir. Orta alanda ayakta kalan, basan takım sonucu kendi lehine çevirebilir.

ACUN ILICALI

Tadını çıkaralım
Dünyada ev zevk aldığım derbiler; Boca Juniors-River Plate, Barcelona-Real Madrid ve Fenerbahçe-Galatasaray. Bu maçların atmosferi farklı oluyor. Futbol şöleni olarak bakmak lazım. Tadını çıkarmaya bakalım. Kader adamları Fenerbahçe adına Emre ve Alex tartışmasız. Ayrıca Volkan da hata yapmamalı. Galatasaray ise Kadıköy'de sinirlerine hakim olamıyor. Eğer bunu başarabilirlerse, o zaman kazanmak için şansları artar. Son yıllarda çok daha iyi kadrolarla karşı yakaya gelmelerine karşın, atmosfer ve sinirlerine hakim olamadıkları için hep kaybettiler. Arda, Galatasaray'ın en önemli silahı.

Haberin Devamı

OKTAY DERELİOĞLU

F.Bahçe favorim
Fenerbahçe'yi son Gaziantep maçındaki eleştirilerin aksine kötü bulmadım. Galatasaray ise Trabzon'u yendi. İki 90 dakikaya bakarsak Galatasaray moralli, Fenerbahçe moralsiz. Ancak takım olgusu olarak Fenerbahçe daha iyi. Takım savunması ve ekip organizasyonunu daha çok yansıtan Fenerbahçe benim favorim.

SEMİH YUVAKURAN

F.Bahçe kazanır
Fenerbahçe'de serinin bozulması, daha da hırslanacağına işaret. Eğer bu maça 10'da 10 yapma düşüncesiyle çıkılsaydı, psikolojik olarak daha fazla zorlanırdı. Galatasaray'ın 9 senedir kazanamamasından kaynaklanan bir ezikliği var. Korkarak geliyor Kadıköy'e. Bu sene de, Fenerbahçe'nin kazanacağına inanıyorum. O stat, Galatasaray için soğuk bir stattı yıllar öncesi. Şimdi ise iyi bir arena. Korkmaları değil, zevk almaya bakmaları gerekir.

Haberin Devamı

ANILAR
Tanju Çolak Galatasaray'da iken 3-0 öne geçip, 4-3 kaybettiğimiz maç aklımdan çıkmıyor.

BOLİÇ
Ali Sami Yen'de, Fenerbahçe'nin 4-0 kazandığı karşılaşmayı unutamam.

HASAN ŞAŞ
Türkiye Kupası'da, Ali Sami Yen'de 4-4'lük yarı final maçını unutamıyorum. Benim penaltı kaçırdığım müsabakaydı ve elenmiştik.

ERGÜN PENBE
6-0 yenildiğimiz ve hiç ceza sahamıza gelemeden kazandıkları maçları kâbus gibi hatırlıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!