İşte Aslan

Güncelleme Tarihi:

İşte Aslan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1997 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Galatasaray bu maçı başlangıcından itibaren 8 kişiyle oynamasına rağmen Samsunspor'a top dahi göstermediyse bu, Galatasaray'ın nasıl inançla savaştığının bir işaretidir. Eğer Fatih Terim, maçın başından beri aksayan Adrian İlie, Ümit Davala ve Ghorgi Hagi'yi zamanında değiştirseydi, Galatasaray maçtan inanılmaz bir farkla ayrılırdı.

Tek noksan gol vuruşları

Aslında maç daha 5'inci dakikada 3-0 olabilirdi. Ancak, Galatasaray'ın tam saha presi, bir kişinin üç kişilik oynaması, topu saklaması ve tempoyu istediği gibi ayarlaması yanında bir tek noksanı vardı: Gol vuruşları.

Gol vcuruşlarındaki eksik, Hakan Şükür'ün Adrian İlie tarafından yapayanlız bırakılmasından kaynaklanıyor ve maç boyunca yarım takım gibi oynayan Hakan Şükür, Adrian İlie'nin maçı baştan sona Samsunspor'un 12'nci oyuncusu gibi yöneten hakem Erol Ersoy'u uyutan uydurma bir penaltı atışını kaçırıyordu.

Hakemden dertliyiz

Üzerinde durdulması gereken ilk isim kişiliğini bulamamış Erol Ersoy, ikinci isim sahada görülmeyen adamı oynayan Tugay Kerimoğlu'ydu. Fatih Terim, İlie, Hagi ve Davala yerine maçın başında Kerimoğlu'nu çıkarıp, yerine Emre Belözoğlu'nu soksa Galatasaray orta sahada kendini bulacak ve daha iyi savaşacaktı. Terim, bunları da yapmadı. Ancak, bu maçta Ciga Popescu 22 futbolcunun tartışmasız en iyisi olarak göze çarparak, Fatih Terim'i haklı çıkarttı. Sonuç Galatasaray'ın şunu ya da bunu değil, Galatasaray'ı bulmasıydı. Demek ki, kenetlenince karşımızda duracak hiçbir güç yokmuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!