İşte ağlanacak halimiz

Güncelleme Tarihi:

İşte ağlanacak halimiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 01:03

Futbol Federasyonu, Şenes Erzik’in de katıldığı dünkü toplantısında kritik kararlar aldı. Beşiktaş ve Bursaspor’un yerine UEFA’ya Eskişehirspor ile İstanbul BŞB’nin adları bildirildi.

Haberin Devamı

58'DEN DEĞİL ETİK İHLALİ CEZASI

TARİHLER 3 Temmuz 2011’i gösterdiğinde kim bilebilirdi ki, Türk futbolu dönüşü olmayacak bir yola girecek. O pazar sabahı,  özel yetkili savcının talimatıyla Türk Spor Dünyası’nın en büyük operasyonu başlatıldı. Evlere baskınlar düzenlendi, aralarında ülkemizin en büyük kulüplerinden F.Bahçe’nin başkanı Aziz Yıldırım da olmak üzere birçok tanıdık isim gözaltına alındı, ardından da tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Şike soruşturmasının üzerinden 11 ay geçti. Henüz net bir karar alınamadı.
UEFA, bu süreçte zaman zaman uyarısını yaptı;
- Futbolunu temizle, karşıma öyle gel!

Yeni bir liste yapıp, gönderdiler

- UEFA, bu uyarısını şike ve teşvik olaylarına karışan kulüpler için söylemişti. Ancak önceki gün sağ gösterip, sol vurdu. Mali disipline uymadığı için Beşiktaş, Bursa ve Gaziantep’i Avrupa kupalarından men etti.  Bu durum, hem men cezası alan kulüplerin hem de TFF’nin planlarını alt üst etti. TFF, dün acilen toplanıp, Avrupa kupalarına katılacak takımları belirledi ve listesini UEFA’ya gönderdi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in de katıldığı toplantıda, Avrupa’ya gidişi yasaklanan kulüplerimizin yerlerine yenileri belirlendi. Yandaki tablo Türk futbolunun içler acısı halini gösteriyor. Geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden 18 takımdan yalnızca 4’ünün UEFA ile başı dertte değil.

Haberin Devamı

Hangi takım nereye gidiyor?

- FENERBAHÇE: Sezonu ezeli rakibi Galatasaray’ın ardından 2. sıraya bitiren Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön elemeden katılacak. Gruplara kalması için bir ön eleme, bir de play-off oynayacak.
- TRABZONSPOR: Bordo-mavili ekip, ligi 3. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Trabzonspor, play-off turundan katılacağı Avrupa Ligi organizasyonunda karşısında gelecek rakibi elemesi durumunda gruplara katılmaya hak kazanacak.
- ESKİŞEHİR: 1 yıl men cezası alan Beşiktaş’ın yerine UEFA Kupası’na, Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nu 2. sırada bitiren Eskişehirspor katılacak. Kırmızı Şimşekler, Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turunda katılacak.
- İSTANBUL BŞB: Türkiye Kupası finalisti ve Avrupa kupalarından men edilen bir diğer takım olan Bursaspor’un yerine ise UEFA Kupası’na, Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nu 3. sırada tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor gidecek.

Haberin Devamı

SORU: DEMiRÖREN’E DAVA AÇILIR MI?

Zararı karşılasın

UEFA’nın belirlediği mali kriterlere uymadığı ve yanıltıcı beyan verdiği için Avrupa kupalarından men cezası alan Beşiktaş’ta eski başkan Demirören’e tepki var. Siyah beyazlılar ve hukukçular TFF Başkanı’nın uğranılan zararı tahsil edip, görevinden istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Spor Hukukçusu Av. Metin Ünlü, Beşiktaş’ın, Demirören’i dava edebileceğini belirterek “İbra edilmiş olması yönetimin onu dava etmesini kesinlikle engellemez” dedi.

Eski yönetim rapor hazırladı

DEMİRÖREN başkanlığındaki Beşiktaş’ın eski yönetimi, Orman yönetimine mali işlerin işleyişi hakkında rapor hazırladı ve gönderdi. UEFA Disiplin Müfettişi Lebua’nın hazırladığı ve 20 Nisan’da kulübe tebliğ edilen rapora istinaden yapılan savunmayı gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!