İşte adam olacak çocuklar

Güncelleme Tarihi:

İşte adam olacak çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 15:03

NBA'de All Star haftasını geride bırakırken All Star MVP'si de seçilen Kyrie Irving'in muhteşem performansı akıllarda yer etti.

Haberin Devamı

Çok değil daha 3 sene önce kolej liginde boy gösteren genç yıldızın All Star MVP'si seçilmesine neden olan bu performansı gözlerin NBA'deki diğer genç yeteneklere çevrilmesine neden oldu. Sezonun üçte ikilik dilimi geride kalırken bu sezonun en fazla ön plana çıkan 3 çaylak ismi sizler için analiz ettik.

İşte adam olacak çocuklar


TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI: BENNET

Bu sezon sivrilen 3 genç yetenekten bahsetmeden önce sezonun en büyük hayal kırıklığı olan 2013 Draftı'nın 1 numarası Anthony Bennet'tan bashetmemek olmaz. Kendisinden çok şey beklenen Bennet, şimdiye kadar 42 maçta parkeye çıktı ve ortalama 12.8 dakika kendisine yer bulabildi. 3.9 sayı ve 3 rebaunt ortalamaları ile draftın 1 numarasına yakışmayacak kadar rezalet istatistiklere yol açtı. Yeniden yapılanma içinde olan bir CLeveland Cavaliers takımından olduğunu da unutmamak gerek...

Performansıyla göz dolduran isimlere geçicek olursak Michael Carter Williams (Philadelphia 79ers), Victor Oladipo (Orlando Magic) ve Ben Mclemore (Sacramento Kings) tüm gözleri üzerlerine çekmiş konumdalar.

İşte adam olacak çocuklar


WILLIAMS: 40 YILLIK BASKETBOLCU GİBİ

Bu isimlerden öncelikle Philadelphia Sixers oyun kurucusu Michael Carter Williams ile başlarsak diger oyunculara haksızlık etmiş olmayız.Sezona harika giriş yapan çaylak oyuncu zaman zaman performansında düşüşler yaşasada hala 17,1 sayı, 5,4 ribaunt, 6,5 asist ile çaylaklar sıralamasında açık ara önde konumda. Kolej kariyerini 2 sezon Syracuse Orange da geçiren M.C Williams oyun kurucuya göre fundemanteli çok iyi saha içinde aldığı sorumluluk ve isabetli dış sutları ile dikkat çeken bir oyuncu konumunda.

Sezonun açılış maçında Miami Heat karşısında triple-double 1 top çalma ile kaçırarak 22 sayı,12 asist,9 top çalma ve 7 ribaund performansıyla dikkatleri üzerine çekerek bende bu ligde varım dedi.Permormansını devam ettirmesi halinde yılın çaylagı ödülünü alması kimseyi şaşırtmaz.

İşte adam olacak çocuklar


OLADIPO: BİR DE İSTİKRARLI OLSA

Nba Draftının 2 numaralı ismi sezon öncesi yaz liginde gösterdigi performansla dikkatleri üzerine çeken fakat sezona o kadar da iyi giremeyen Victor Oladipo istikrarsızlığı ile ön plana çıkıyor. Bunda Orlando Magic’in dağınık yapısının etkisi olduğu da söylenebilir.Kolej kariyerini Indiana Üniversitesinde geçiren Victor, 2012-2013 yılında takımının yıldızı konumuna gelmişti. Dış şut savunmasında bizlere Tonny Allen’i anımsatan Victor Oladipo şut konusundaki yetenegiyle Allen’i sollamayi başarmış durumda.13,9 sayı 4,4 ribaund 4 Asist ile oynıyan Victor,Orlando’nun yeniden yapılanmasında önemli parçalardan birisi olucagının sinyallerini veriyor.

İşte adam olacak çocuklar


MCLEMORE: BU ÇOCUKTA YOK YOK....

Kolej kariyerini Kansas üniversitesinde geçiren Ben Mclemore gösterdigi performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Kusursuz bir atlet olma özelliği, yüzdeli şutları, bir de bunlar yetmezmiş gibi oyun zekası ve çeviklik gibi özellikleri de üst düzeylerde olan Mclemore, NBA draftının 7. sırasında Sacramento Kings tarafından draft edilmişt. Üstlendigi görev Tyreke Evans’ın yerini doldurmak olunca bu yüksek beklentileri ilk başta karşılayamasa da ilerleyen maçlarda aldığı fazla sürelerle skorer yanını bir kez daha göstererek takımına çok değerli katkılar yaptı. 7,6 sayı 2,8 ribaund ile oynayan Mclemore, All Star smaç yarışmasında da etkili performans gösterdi ve göz doldurdu. All Starda gördük ki Michael Jordan’ın dikkatini ve desteğini almış durumda.

Kısaca gelecek birkaç sezon içerisinde bir Kyrie Irving çıkacaksa 2014 sezonunda bu üç isimden hatta Bennet'ın bu sezonunu da şanssızlık sayarsak 4 isimden birisi olur...

2014'Ü BEKLEYİN

Ama sıkı durun gerçek yıldızlar 2014 Draftı'nı bekliyor...

Haberin Devamı

https://twitter.com/ozknkoyuncuoglu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!