İstanbulspor müthiş geliyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbulspor müthiş geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

İstanbulspor'un Bursa deplasmanında aldığı farklı galibiyetten sonra onları şöyle bir etüd ettim. Asla o maçı tesadüfen kazanmamışlar. Bursa gibi güçlü bir rakibi kendi saha ve seyircisi önünde rahat rahat yenmek kolay değil. İstanbulspor'u bir de kendi gözlerimle izlemek istedim ve Dardanel Kulübü Başkanı Niyazi Önen'in davetini kabul ederek Çanakkale Stadı'nın ışıklandırılması şölenine katıldım.

FUTBOL SEVİNDİRDİ

Sibel Can'ın güzel bir konseri vardı ama esas beni mutlu eden İstanbulspor'un Çanakkale Dardanel karşısında ortaya koyduğu, hem seyredilmesi keyifli, hem de neticeye giden, gol atan futbolu idi.

Öncelikle dış transferi kim yaptıysa onu ve onları kutlamak isterim. Bizim Adnan Sezgin'in elbette ki bu işte parmağı var. Gralak diye bir Brezilyalı defans oyuncusu almışlar.

Adam öylesine güzel bir oyun disiplini içinde oynuyor ki bayılırsınız. Hava toplarında iyi, rakibini sıkıştırması fevkalade ve de süratli.

Orta sahada Ferri oynuyor. Adam topla çok yumuşak. Her yaptığı harekette, rakibi karşısında yok olup gidiyor. En mühimi defans bloğunun önünde oynuyor, hücuma katılıyor ve forvetteki arkadaşlarına gollük ara pasları da atmayı ihmal etmiyor.

Gelelim sol bek Petkov'a. Nefis bir sol ayağı var. Ve de çok genç. İstanbulspor sol kulvarında bir bakıyorsunuz rakip kale önünde, bir bakıyorsunuz kendi defansının arkasında, kademede.

Ben onu Dünya Kupası'nda da izledim fakat o berbat Bulgar takımının içinde gözüme batmamıştı. Kim seçip İstanbulspor'a almışsa bravo demek lazım.

TARAFTARLA KÖK SÖKTÜRÜR

Haa, gelelim esas Türk futbol kamuoyunun mutlu olacağı olaya. Sergen kendini çok toplamış. 90 dakika oyunda kaldı ve bu 90 dakikada yanlız top ayağına geldiği zaman değil, topsuz da mücadele etti. Çok koştu ve nefis gollük paslar verdi.

Oğuz, Sergen, Ferri üçlüsünün aralarında yaptıkları verkaçları ve rakibi ekarte edişleri gerçekten izlenmeye değerdi.

Hamza, Saffet, Ankaragücü'nden alınan Ahmet, Halilagiç.

Onlar da çok iyi ve çok disiplinli oynadılar. Süper de bir kalecileri var: Zdravkov. Emre'nin sakatlığı geçmiş. İleride daha da iyi olacak. Halilagiç bir Türk. Keşke Bosna Ümit Milli Takımı'nda oynamasaydı da ona ayyıldızlı forma giydirebilseydik.

İşin gerçeği şu, İstanbulspor arkasında onu galibiyete itecek bir seyirci topluluğu bulsa her takıma kök söktürür. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Çanakkale Dardanel'in çok eksiği var. Forvetleri ve orta sahaları hemen hemen hiç yok.

Defansları da tek hat üzerinde oynuyor ve rahat gol yiyor. Aman dikkat Niyazi Önen bey. Giden bir daha gelemiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!