İstanbul'da karate şöleni

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda karate şöleni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 16:42

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Karate Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dünya Çocukları Karate Turnuvası İstanbul'da yapıldı.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda iki gün süren organizasyonda, Türkiye'nin 50'yi aşkın ilinden 8-15 yaş arasındaki minik karateciler ile Makedonya ve Ürdün'den çocuklar ter döktü.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, toplam 1200 minik karatecinin katıldığı turnuvanın son derece faydalı geçtiğini belirterek, “Dünya Çocukları Karate Turnuvası, taşıdığı anlam itibariyle bizim çok önem verdiğimiz ve her yıl geliştirmeyi hedeflediğimiz bir organizasyon. Hem sosyal ve kültürel hem de sportif açıdan karatenin istikbali bakımından çok önemli bir turnuva. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu daha da geliştirerek, dünya çocuklarının vazgeçemediği bir buluşma noktası haline getireceğiz” dedi.

Turnuvayı takip eden Karate Milli Takımlar Başantrenörü Levent Aydemir de, Türk karatesinin, altyapıdan gelen büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kere daha görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Burada tatamiye çıkan çocuklarımız arasında yarının dünya şampiyonları var. Bizim vazifemiz onları ortaya çıkararak, bayrağımızı dalgalandırma yolunda en iyi şekilde hazırlamaktır. Türk karatesini çok güzel günlerin beklediğine inanıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!