İstanbul'da gençlik rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda gençlik rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 11:38

Volvo Gençler Dünya Yelken Şampiyonası 11 Temmuz Pazar günü İstanbul'da başlayacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Denizcilik projeleri içerisinde yer alan şampiyona, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edildi. Şampiyonaya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi destek oldu.

ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul'da düzenlenecek Gençler Dünya Yelken Şampiyonası'na 60 ülkeden toplam 246 tekne 339 sporcu katılacak. Son yılların en yüksek katılımı ile gerçekleşecek şampiyona Ataköy Marina'da yapılacak.

Yarın kayıtlar, cuma günü resmi açılış, cumartesi günü de antrenmanların yapılacağı şampiyonada yarışlar 11 Temmuz Pazar günü başlayıp, 16 Temmuz Cuma günü sona erecek.

5 SINIF, 8 KATEGORİDE GERÇEKLEŞECEK

Organizasyonda, 19 yaş altı sporcular ilk kez 5 sınıfta, 8 kategoride yarışacak.

Kızlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin dünya şampiyonları belirlenecek.
Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul'da kullanılacak. Laser Radial Erkek-Kız, 420 Erkek–Kız, RS:X Erkek-Kız, SL16 Karma ve 29er Karma kategorilerinde gerçekleşecek şampiyonaya 10 Türk sporcu katılacak.

AÇILIŞ TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Şampiyonanın açılış töreni 9 Temmuz Cuma akşamı Beyoğlu Belediyesi desteği ile Hasköy'deki eski Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilecek.

“Barış, sevgi ve birliktelik” mesajı veren ve katılımcıların ülkelerinden getirdikleri suları birleştirdikleri ve sonrasında denize dökülen Mixing Waters (Suların Karışımı) töreni, İstanbul'un tarihi ve antik koyu olan Haliç'te gerçekleşecek.

Dünyanın en iyi yelkencilerinin katılacağı Volvo Gençler Dünya Yelken Şampiyonası'nın merkezi olacak Ataköy Marina'da hazırlıklar için geri sayım da başladı. Türkiyede ilk defa bir yelken yarışında üç parkurda aynı anda yarışlar yapılmasının, geleceğin olimpiyat referansı olarak da önem taşıdığı bildirildi.

Yarış merkezinde yer alacak etkinlik alanında müzik ve çeşitli aktiviteler ile şampiyona büyük bir festival havasında gerçekleştirilecek.

İSTANBUL'DA 40. YILINI KUTLAYACAK

Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) adına şampiyonaya katılacak olimpik windsurf dalında 3 kez olimpiyat madalyası sahibi olan Alessandra Sensini, genç yelkencilere doping hakkında bilgiler verecek. 1971 yılından bu yana ISAF tarafından düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası, İstanbul'da 40'ıncı yılını kutlayacak.

Şampiyona boyunca yarışlar, İ-Marine tarafından yarış tekneleri üzerinde kurulacak sistemle internet üzerinden canlı yayınla istatistiksel bilgiler dahil detaylı olarak takip edilebilecek ve sahile kurulacak dev ekranlardan izlenebilecek.

Şampiyonada ulusal ve uluslararası jüri ve hakemler, deniz üzerinde 60'ın üzerinde tekne görev alacak. Yurt dışından gelecek bin 250 kişilik kafile, 350 kara ve deniz görevlisi, 100 gönüllü, 25 uluslararası medya mensubu, özel televizyon prodüksiyonu ve yurt dışı tanıtımları ile şampiyona, Türkiye'de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu olacak.

EN BAŞARILI FRANSA

2009 yılı şampiyonu Fransa, Volvo Trophy'nin şu anki sahibi olmakla birlikte aynı zamanda şampiyona başlangıcından bu yana en başarılı ülke olma özelliğini taşıyor.

10 kez Volvo Trophy'i kazanan Fransa, 20 altın, 27 gümüş ve 15 bronz madalya ile toplamda 62 madalya ile bir rekor sahibi.

MİLLİ TAKIM SPORCULARI BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek olan milli takım sporcuları, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İstanbul Yelken Kulübünde gerçekleştirilen toplantıda milli takım sporcuları basın mensuplarına tanıtıldı.
Milli takımda şu sporcular yer alıyor:

420 Sınıfı:
Kız Takımı: İpeknaz Özden – Deniz Gökmeral (İstanbul Yelken Kulübü)
Erkek Takımı: Cem Aydın – Volkan Turan (İstanbul Yelken Kulübü)

Laser Radial Sınıfı:
Kız Takımı: Ecem Güzel Era (Bodrum Yelken Kulübü)
Erkek Takımı: Levent Ahıskalı (Gökova Yelken Kulübü)

RS:X Windsurf Sınıfı:
Kız: Simla Çilingiroğlu (Galatasaray Yelken Şubesi)
Erkek: Korhan Ezer (Ayvalık Yelken Kulübü)

SL 16 Sınıfı:
İlber Gündüz – Teoman Ünlü (Çeşme Yelken Kulübü)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!