İstanbul'a yabancı değiller

Güncelleme Tarihi:

İstanbula yabancı değiller
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 11:34

İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP Paribas WTA Championships'te teklerde mücadele edecek tenisçiler İstanbul'a yabancı değil.

Haberin Devamı

Sinan Erdem Spor Salonu'ndan bu yıl 3. ve son defa seyircilerin önüne çıkacak 8 sporcunun 7'si geçen sene İstanbul'da ikinci defa düzenlenen organizasyonda raket salladı. ABD'li Serena Williams, Belaruslu Victoria Azarenka, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Çinli Li Na, Alman Angelique Kerber, Çek Petra Kvitova ile İtalyan Sara Errani geçen sene Sinan Erdem Spor Salonu'nda boy gösterirken, Sırp Jelena Jankovic, ilk defa İstanbul'da mücadele edecek.

İstanbul'da 2011 ve 2012 yıllarında düzenlenen sezon sonu turnuvasının ikisine de katılan 4 sporcu, bu yıl da korta çıkacak. 2011 yılını şampiyon tamamlayan Kvitova'nın yanı sıra Azeranka, Radwanska ile Li Na geçen 2 senede olduğu gibi bu yıl da İstanbul'da raket sallayacak.

Serena Williams 3 kez şampiyon oldu

WTA Championshisps'te 8. kez performans sergileyecek olan ABD'li Serena Williams, daha önce 3 kez şampiyonluğa ulaştı, 2 kez de finalde kaybetti.

Deneyimli raket, 2001 yılında kariyerinde ilk kez mücadele ettiği organizasyonda vatandaşı Lindsay Davenport sakatlığı nedeniyle çekilince, final oynamadan kupanın sahibi oldu. 2009 yılında da Doha'da kardeşi Venüs Williams'ı finalde mağlup eden Serena, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Dünya 1 numarası, geçen sene ise finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı. 2004 finalinin rövanşını alan Williams, mücadeleyi 2-0 kazanarak 3. şampiyonluğuna ulaştı.

Serena Williams, WTA Championships'te 2002 yılında finalde Belçikalı Kim Clijsters, 2004 yılında da Rus Maria Sharapova'ya mağlup oldu.

ABD'li sporcu, 2007 ve 2008 yıllarında da mücadele ettiği organizasyonda birer maç oynadıktan sonra yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çekilmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Sharapova, sakatlığından dolayı gelemiyor

WTA Championships'te bu yıl 6. kez mücadele etme hakkını kazanan Rus Maria Sharapova, sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildi.

Sharapova, sezonun son grand slam'i ABD Açık'a da katılmasına engel olan sağ omzundaki iltihaplanma yüzünden İstanbul'da mücadele edemeyecek. İki sene korta çıktığı İstanbul'da istediği sonuçları alamayan Sharapova, geçen yıl finalde Serena Williams'a yenilerek ikinci olmuştu.

2004 yılındaki finalde Serena Williams'ı yenerek şampiyonluğa ulaşan, 2005 ve 2006 yıllarında yarı final, 2007 yılında da final oynayan Sharapova, İstanbul'daki ilk senesinde organizasyonu sakatlığından dolayı yarıda bırakmıştı.

İlk kez katılan yok

Haberin Devamı

Sezon sonu turnuvasında korta çıkacak 8 sporcunun tamamı da daha önce WTA Championships'te mücadele etti.

Organizasyon tarihinde 2006 yılından sonra ikinci kez sezon sonu turnuvasında oynayacak tenisçilerin hepsi de daha önce bu şampiyonada boy gösterdi. İstanbul'da yarışacak raketler arasında en fazla sezon sonu turnuvasına katılan isim olarak Serena Williams dikkati çekiyor. Geçen sene ilk defa İstanbul'da sezon sonu turnuvasına katılan Errani ve Kerber ise birer kez WTA Championships'te mücadele etti.

Bu yıl İstanbul'da Türk tenisseverlerin önüne çıkacak sporcular ve WTA Championships'e katılım sayıları şöyle:

Oyuncu Katılım Sayısı
Serena Williams 7
Victoria Azarenka 4
Agnieszka Radwanska 4
Jelena Jankovic 4
Li Na 2
Petra Kvitova 2
Sara Errani 1
Angelique Kerber 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!