İstanbul’un ilk olimpik sınavı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un ilk olimpik sınavı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

24'üncü Avrupa Yüzme Şampiyonası ‘‘İstanpool'99’’ bugün Ataköy Havuzu'nda başlıyor. Olimpiyatlara talip İstanbul'un ilk olmipik sınavı olacak şampiyonaya 43 ülkeden 995 sporcu katılıyor. Önümüzdeki 10 gün boyunca dünyanın gözü İstanbul'da olacak. Eurosport 16 dilde canlı yayın yapacak. İngiliz BBC, Alman ZDF ve ARD, İtalyan RAI kanalları da karşılaşmaları canlı yayılayacak televizyonlar arasında. TRT 1 ve TRT 3 de canlı yayınlarlar Türk sporseverlere yarışmaları aktaracak. İstanbullular'sa 1 milyon lira karşılığında 3 bin kişilik tribünde yerlerini alarak gün boyunca yapılacak tüm yarışmaları izleyebilecek.

Avrupa Yüzme Birliği (LEN) direktörü Allessandro Sansa böyle şampiyonalarda atmosferin sporcuların motivasyonlarında ve rekorların kırılmasında çok önemli olduğunu hatırlatarak İstanbullular'a tribünleri doldurma çağrısı yaptı. Sansa, ‘‘Türkiye'de futbol ve basketbolun çok popüler olduğunu biliyorum. Ancak yüzme atletizmden sonra ikinci olimpik spor. Ayrıca federasyon olarak futbol ve basketboldan eskiyiz. 1926'da kurulduğumuzdan bu yana iki yılda bir bu şampiyonayı düzenliyoruz,’’ dedi.

l Günün programı

09:00-12:30 Senkronize yüzme tekler elemeleri 16:00-20:00 Senkronize yüzme tekler elemleri 20:30 Açılış töreni

Sayılarla şampiyona

43 katılacak ülke sayısı

995 sporcu sayısı

600 idareci sayısı

22 Türk Milli Takımı'ndaki sporcu sayısı

16 Eurosport'un naklen yayınlarda kullancağı dil sayısı

22 şampiyonayı yayınlayacak yabancı televizyon sayısı

12 şampiyonayı yayınlayacak yabancı radyo sayısı

400 şampiyonayı takip edecek gazeteci sayısı

3000 tribün kapasitesi

1500 organizasyon görevlisi sayısı

24 TRT'nin kullanacağı kamera sayısı

153 TRT'nin şampiyona ekibinde çalışanların sayısı

75 TRT'nin canlı yayın yapacağı saat sayısı

1 milyon bilet fiyatı (TL)

Şampiyonanın rekortmenleri

Yüzme şampiyonasına bu sporun önde gelen birçok ismi katılacak. Rus Alexander Popov, Denis Pankriatov, Alman Sandra Voelker, Franziska von Almsick, Jeus Kruppa, Busch Schulte, Steve Theolke, Hollandalı De Bruin, İsveçli Johanna Sjoberg başta olmak üzere birçok rekortmen sporcu yarışacak. ABD'den şampiyona için gelen Derya Büyükuncu Türkiye'nin en iddialı yüzücüsü. Derya finalde yüzebilirse, Türkiye adına en büyük başarıya imza atmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!