İstanbul’u kuşatacağız

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’u kuşatacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2005 02:06

Yunanistan basını, "Arnavutların üzerinden kamyon gibi geçtik, şimdi sıra İstanbul'u kuşatmakta. İstanbul üzerinden Almanya'ya gideceğiz" derken, Gürcistan medyası, "Son dönemde hiçbir maçta 5 gol yemedik. Büyük kayıp" yorumu yaptı.

Gürcistan medyası kadar Yunanistan medyası da Türkiye'nin Gürcistan karşısında deplasmanda aldığı 5-2'lik galibiyete geniş yer ayırdı. Yunanistan medyası, Türk Milli Takımı'nın gösterdiği büyük başarının, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın yerini sağlamlaştırdığı değerlendirmesinde de bulundu. Gazeteler ve başlıkları şöyle:

YUNANİSTAN

Goal News Gazetesi

Türkler dağıttı

‘Arnavutların üzerinden kamyon gibi geçtik, şimdi sıra İstanbul'u kuşatmakta. İstanbul üzerinden Almanya'ya gideceğiz. Öte yandan, Tiflis'ten Gürcüleri dağıtarak geçen Türkler, takımımızın büyük rakibi olmayı sürdürüyorlar. Gürcüleri toz duman ettiler. Komşumuz gücünü göstermeyi başardı. Bizi zor ve çok sıcak bir Haziran bekliyor.’

Filathlos Gazetesi

İmrenilecek 5 gol

‘Kaptanı Thodoris Zagorakis'in Arnavutluk karşısında sarı kart görmesi nedeniyle Türkiye maçına çıkamayacak olması, galibiyete giden yolda pürüz yaratacak. Türk Milli Takımı, Gürcü rakibine imrenilecek kadar güzel 5 gol attı.’

Sportime Gazetesi

Rehhagel sevinemedi

‘Evzon efeliği ile Almanya'ya gidiyoruz. Arnavutluk karşısında galibiyet alınmış olsa da Milli Takımı Teknik Direktörü Otto Rehhagel, Türkiye ile Ukrayna'nın da stattan kazanan taraf olarak çıkmaları nedeniyle kendi galibiyetine yeteri kadar sevinemedi."

GÜRCİSTAN

Rezonans Gazetesi

Büyük kayıp

‘Çok büyük puan kaybettik. Türkiye karşısında ilk yarıda umut veren futbol oynadık, ancak ikinci yarıda oyundan tamamen koptuk. Teknik direktörümüz Alain Giresse, 'Kötü bir mağlubiyet aldık ve Dünya Kupası finallerine gitme şansımız kalmadı' dedi. Kötü oyunda, Yunanistan maçının yorgunluk ve yenilgisi de etkili oldu.

24 Saat Gazetesi

Bunlara iyi bakın

"Son dönemde oynadığımız hiçbir maçta kalemizde 5 gol görmedik, böyle kayba uğramadık. Sakat futbolculara, hüzün tablosuna ve tribünlerdeki zarara iyi bakın."

Cumhuriyet Gazetesi

Türkiye ters döndürdü

‘Gürcistan'ın umudu, Türk Milli Takımı karşısında ters döndü (İlk sayfasındaki maç fotoğrafını ters kullanarak). Kötü organizasyon nedeniyle Lokomotif Stadı'nda başlayan istem dışı olaylar Tiflis sokaklarında devam etti."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!