İstanbul Massa'lının sonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Massalının sonu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 07, 2009 15:14

Türkiye Grand Prix’sini 3 yıldır üst üste kazanan Ferrari pilotu Felipe Massa sıralama turlarında 7. oldu. Red Bull’dan Vettel’in ilk cepten başlayacağı dev yarış bugün saat 15.00’te.

Haberin Devamı

Sıralama turlarından fotoÄŸraflar Â

Vettel: Esas görev yarın    Â

Ä°stanbul'da 'pole poziyonu' alan kazanıyorÂ

3 yıldır İstanbul’da pole pozisyonu ve yarış birinciliğini kimseye bırakmayarak ’Türk pilot’ olarak addedilmeye başlanan Ferrari’den Felipe Massa, bu kez koltuğunu kaptıracak gibi görünüyor. Formula 1 ING Türkiye Grand Prix’sinde sıralama turları dün yapılırken, birinciliği 1.28.316’lık derecesiyle Red Bull Racing takımının Alman pilotu Sebastian Vettel aldı. Vettel, böylece İstanbul’da ilk, kariyerinde de 3. kez pole pozisyonu elde etmeyi başardı.

Dün 309.8 km ile en yüksek hıza ulaşan pilot olan Massa’nın ancak 7. sırada kendine yer bulabildiği turlarda Brawn GP’nin şampiyona lideri pilotu Jenson Button 1.28.421 ile 2., aynı takımdan Brezilyalı Rubens Barrichello 1.28.579’luk derecesiyle 3. oldu. En büyük sürprizlerden birini, son dünya şampiyonu Lewis Hamilton yaptı. İngiliz pilot, daha ilk sıralama turunda 16. sırada yer alıp son 5 pilot içinde kalarak ikinci sıralama turlarına çıkamadı.

Tribünler boş kaldı

Oldukça sıcak bir havada gerçekleştirilen Türkiye Grand Prix’sinin sıralama turları yaklaşık 10 bin seyirciyle tribünlerden fazla ilgi görmese de çekişme içinde geçti. Renault’nun Brezilyalı pilotu Nelson Piquet, 3. virajı geçemeyerek çakıllara girdi. Sezonun flaş takımlarından Red Bull’un genç pilotu Vettel, son dakikada yetiştirilen yeni arka aerodinamik parçalarla sıralama turlarının tümünden galip ayrılarak, bugünkü yarışa en önde başlama hakkı kazandı.

Barrichello avantajlı

Yarış öncesi ikinci cepteki Button’nun start alacağı tarafta kullanılmayan bir pist olduğu için çok fazla toz olacağı ve Barrichello’nun 3’üncülükle daha iyi bir şansa sahip olduğu düşünülüyor. Tüm bu varsayımlar havada uçuşurken, İstanbul Park siyah örtü örtülmüş tribünleriyle hüzünlü bir sekilde bugün saat 15.00’te başlayacak yarışı bekliyor. Formula 1’de sezonun 7. yarışı olan ING Türkiye Grand Prix’si TRT 1’den canlı yayınlanacak.

İSTANBUL PARK’TA BUGÜN

10:00 10:30 TTCC Yarışı

11:30 12:20 GP2 2. Yarışı

12:45 13:20 Porsche Mobil 1

Supercup Yarışı

15:00 Formula1 Yarış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!