İstanbul karateye doyacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul karateye doyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2011 13:58

24. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası yarın ve pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda 14 ülkeden 230 sporcunun katılımıyla düzenlenecek turnuva öncesinde, Akgün Otel'de basın toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, çeyrek asra yaklaşan geçmişiyle Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası'nın İstanbul'da düzenlenen en önemli organizasyonlardan birisi olduğunu belirtti.

Türk karatecilerin Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini kaydeden Taşpınar, “Yurt dışında ülkemize birçok madalya kazandıran ve İstiklal Marşımızı dinleten karate branşının son yıllarda elde ettiği başarıları sevinçle karşılıyoruz. Karatenin daha da ileriyle gitmesi için üzerimize düşeni yapmakta biz de kararlıyız” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI DELİHASAN

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise turnuvanın, 8-10 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesinde son hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin turnuvada 30'u bayan, 65 sporcuyla temsil edileceğini kaydeden Delihasan, “Turnuvaya İtalya, Fransa, Azerbaycan gibi karatede söz sahibi ülkeler de katılacak. Japonya da katılacaktı, hatta birlikte bir hazırlık kampı planlamıştık. Ancak yaşadıkları deprem ve tsunami nedeniyle gelemediler. Türkiye Karate Federasyonu olarak onların yanlarındayız” diye konuştu.

Türkiye'nin karatede dünyada önemli bir yerde olduğunu belirten Delihasan, “Dünya, Avrupa şampiyonu olmuş bir ülkeyiz. Karateciler, yaşantılarıyla, disiplinleriyle Türk gençliği için örnek sporculardır. İyi birer idol olarak Türk gençliğimize tanıtmak istiyoruz” dedi.

Federasyon başkanı Delihasan, 22-23 ve 24 Nisan'da Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası, 21-22 Nisan'da Konya'da 1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları çerçevesinde 6 ülkeden miniklerin katılımıyla karate müsabakaları düzenleyeceklerini bildirdi. Delihasan ayrıca, 24 Nisan'da Çanakkale Savaşı anısına Çanakkale Anafartalar Spor Salonu'nda Yeni Zelanda Milli Takımı ile dostluk karşılaşması yapacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!