İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un en zor maçı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesporun en zor maçı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 12:52

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında yarın Kasımpaşa'yı ağırlayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, lig tarihindeki en zor maçını oynayacak.

Süper Lig'e çıktığı 2007-2008 sezonundan buyana ilk kez küme düşme tehlikesi yaşayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 33 hafta sonunda topladığı 36 puanla 16. sırada yer alırken, 47 puanla ligde 6. sırada bulunan ve hiçbir iddiası olmayan Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Kritik mücadele öncesinde lacivert-turunculu takımda kart cezalısı oyuncu bulunmazken, sakatlığı geçen Turgay Bahadır'ın fiziksel olarak forma giyebilecek düzeyde olmadığı ifade edildi. Ayrıca İstanbul temsilcisinde ligin ikinci yarısında transfer edilen ve takımla antrenmana dahi çıkamayan Robert Vittek dışında sakat oyuncu bulunmadığı bildirildi.

Üç puan da yetmeyebilir

Yarınki mücadeleyi kaybetmesi durumunda Mersin İdmanyurdu ve Orduspor'un ardından küme düşen üçüncü takım olacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa maçını kazansa dahi ligde kalamayabilir. Kümede kalma adına Akhisar Belediyespor ve Kardemir Karabükspor'la yarışan lacivert-turunculu takım, kendi maçını kazandıktan sonra Karabük'te oynanacak Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe ve Ordu'da oynanacak Orduspor-Akhisar Belediyespor karşılaşmalarının sonucunu bekleyecek. Akhisar Belediyespor, küme düşmesi daha önce kesinleşen Orduspor deplasmanında 1 puan alması durumunda ligde kalacak. Kardemir Karabükspor ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un galip gelmesi halinde Fenerbahçe'ye yenilir veye ligi ikinci bitirmeyi garantileyen rakibiyle berabere kalması durumunda ligi veda edecek son takım olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!