İstanbul Boğazı'nda su sporları şöleni

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Boğazında su sporları şöleni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 13:49

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) bu yıl 25'incisini düzenlediği yüzme, kano ve kürek yarışlarından oluşan Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, yarın İstanbul Boğazı'nda yapılacak.

Anadolu yakasında Kanlıca Vapur İskelesi önünde saat 09.30'dan itibaren başlayacak yarışlar, 6,5 kilometrelik parkur geçildikten sonra, Avrupa yakasındaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erecek. Saat 09.30'da kürek yarışlarıyla başlayacak organizasyonda, 09.40'da kano, 10.00'da da yüzme yarışlarının startı verilecek.

Organizasyona, yüzme için bu yıl 2293 sporcu başvuruda bulunurken, başvuranların 1532'sine izin verildi. 355 kadın, 1177 erkek sporcunun yer alacağı yarışlarda, Türkiye dışında 46 ülkeden 657 sporcu mücadele edecek.

Startı "Torpido" lakaplı şampiyon yüzücü verecek

25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nın startını "Torpido" lakaplı olimpiyat ve dünya şampiyonu yüzücü Avustralyalı Ian Thorpe verecek. Davetli olarak organizasyonda yer alacak rekortmen yüzücü, Kanlıca Vapur İskelesi'ndeki startı verdikten sonra yarışın ödül törenine de katılacak. Çok sayıda ünlü isim de yüzme yarışlarında mücadele edecek.

Caner Ekin üst üste 3'üncü kez yarışta

Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin, son iki yılda olduğu gibi Boğaziçi'ndeki yarışlarda yine mücadele edecek. İlk kez 2011 yılında katıldığı yarışlarda İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk zihinsel engelli yüzücü olan Ekin, geçen yılki yarışlarda da 6,5 kilometrelik parkuru 1 saat 10 dakikalık sürede tamamlamıştı. Spordaki başarısıyla dikkati çeken Ekin, yarınki mücadelede üst üste 3'üncü kez boğazı geçmeye çalışacak.

Gün boyu etkinlikler

Cemil Topuzlu Parkı'nda bulunacak seyirci alanlarından izlenebilecek organizasyonda gün boyu etkinlikler yapılacak. Yüzmenin yanı sıra kano ve kürek yarışlarını da izleyecek vatandaşlar çekecekleri fotoğraflarla, organizasyon kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılabilecek. Yarış süresince İstanbul Boğazı trafiğe kapatılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!