İstanbul 2020 şovu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 2020 şovu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 00:00

Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kentin açıklanacağı IOC Kongresi öncesinde son sunumlar Bakan Suat Kılıç’ın da içinde olduğu bir heyet tarafından Lozan’da bugün ve yarın yapılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, 2020 yılında Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Madrid ve Tokyo ile yarıştığı süreç 7 Eylül 2013’te Arjantin’in Buenos Aires şehrindeki IOC Genel Kurul Toplantısı ile noktalanacak. 13 Ağustos 2011’de başlayan süreçte sondan bir önceki durak noktası ise Lozan. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da içinde olduğu İstanbul 2020’nin üst düzey heyeti Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine yönelik, bugün ve yarın “2020 aday şehirler brifinginde” teknik sunum yapacak.

Heyette yer alan isimlerden biri olan AK Parti’nin kurucu üyesi ve MKYK üyesi olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın bir konuşma yapacağı sunuma, IOC Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, İstanbul Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ve TOKI Başkanı Ahmet Haluk Karabel de katılacak.
İstanbul 2020 heyeti, 15 Haziran’da yine Lozan’da Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Olağanüstü Genel Kurulu’na katılan delegelere yapılan sunumla, adaylık ekibinin Olimpiyat tarihinin en kapsamlı Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) destek paketini sunacağına ve sporculara mümkün olan en iyi tecrübenin yaşatılacağına dair taahhüdünü yinelemişti.

Haberin Devamı

BAKAN Suat Kılıç, daha önce açıklanan IOC Değerlendirme Komisyonu raporu hakkında “Rapor Türkiye hakkında olumlu ve kapsamlı. IOC Değerlendirme Komisyonu’na yönelik sunumlarımız etkisini yaratmış” demişti.

BAKAN Kılıç, olimpiyat adaylığı için ilk imzanın atıldığı gün kadar heyecanlı ve istekli olduklarını aktararak, “İstanbul’un en önemli şanslarından bir tanesi, merkezi hükümet desteğidir. İstanbul’u bir olimpiyat kendi yapma kararlılığımız eksilmedi bilakis arttı” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!