'İspanyol futbolu intihar ediyor'

Güncelleme Tarihi:

İspanyol futbolu intihar ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 15:07

Futbolda Avrupa kupalarında kötü bir sezon geçiren İspanyol takımlarının elenmesi, “İspanyol futbolu güç kaybediyor” tartışmaları yarattı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'nın Fenerbahçe'ye, Real Madrid'in Roma'ya, UEFA Kupası'nda ise Villarreal, Atletico Madrid ve Real Zaragoza'nın elenmesinden sonra sadece Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ve UEFA'da Getafe'nin kalması İspanyolları paniğe soktu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden El Mundo “İspanyol futbolu intihar ediyor” başlığı altında yaptığı analizde, “Geleceğimiz belirsiz. Herhangi bir geçmiş yıl bu yıldan daha iyiydi. İspanyol liginin, başta İngiliz ligi olmak üzere Avrupa'da rekabet ettiği diğer liglere oranla yıldız futbolcularını ve kalitesini kaybetmesi, ekonomik gücünü yitirmesi çok da uzak bir gün değil” denildi.

İspanyol takımlarının Avrupa'daki futbol düzeyi ve aldığı olumsuz sonuçların esas sorunu teşkil ettiği kaydedilirken, La Liga'da 8 puan farkla birinci olan Real Madrid'in bile Avrupa'dan elenebildiğine dikkat çekildi. El Mundo, “Büyük kulüplerin düşük oyun düzeyi, genel olarak vasatlık, Avrupa'da alınan kötü sonuçlar olası bir krizi ikaz ediyor” diye yazdı.

Haberin Devamı

Bu arada, İspanya'daki Türk futbolculardan Villarreal'de forma giyen Nihat Kahveci de geçtiğimiz günlerde İspanyol basınına yaptığı bir açıklamada, “Avrupa kupalarında İspanya'nın 2 takımla kalması beni şaşırttı. Daha fazla olmasını beklerdim” demişti.

Öte yandan, İspanya'da genel seçimleri kazanan Sosyalist İşçi Partisi'nin lideri ve başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Real Madrid'in 8 puan gerisinde olan Barcelona için “Barça, son maçta La Liga'yı kazanacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!