İspanya'da Arda Turan şov

Güncelleme Tarihi:

İspanyada Arda Turan şov
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 21:43

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Espanyol'u 3-1 yendi. Maçta, Atletico Madrid'deki milli futbolcu Arda Turan iki gol attı.

Haberin Devamı

Atletico Madrid 9. dakikada Godin'in attığı golle Espanyol önünde öne geçti, konuk takım 19. dakikada Didac'ın golüyle beraberliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda galibiyeti daha fazla arayan taraf olan Atletico Madrid'in sahadaki en iyi futbolcusu olarak gözüken Arda, 59 ve 61. dakikalarda rakip ceza sahası içinde yeteneğini ortaya koyarak attığı iki golle takımına çok önemli bir 3 puan kazandırdı. İlk golü sağ, ikinci golü sol ayağıyla atan Arda, La Liga'daki gol sayısını 3'e çıkardı. Arda, 80. dakikada yerini Koke'ye bırakırken, Atleticolu taraftarlar Türk futbolcuyu ayakta alkışladı.

La Liga'nın bitimine 4 hafta kala 48 puanla 7. sıraya çıkan Atletico Madrid, ligi ilk 4'te tamamlayıp gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma umudunu sürdürdü.

Haberin Devamı

Atletico Madrid ve Espanyol teknik direktörlerinden Arda'ya övgü

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında maçın yıldızı Arda'yla ilgili sorulara maruz kalan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Arda'nın kaliteli ve takım için önemli bir futbolcu olduğunu söyledi.

Simeone, bireysel yeteneklerin yanında önem taşıyanın takım oyunu olduğuna işaret ederek, “Geçtiğimiz perşembe Valencia maçında Falcao, bugün Arda önemli oldu. Taraftarların gözde futbolcuları elbette var ama ben onların daha çok takımdan memnun olduklarını düşünüyorum. Ne olursa olsun zaman eğlenme, kutlama zamanı değil. Dinlenmeye zaman yok. Hemen bir sonraki maçı düşünmeliyiz” dedi.

Espanyol Teknik Direktörü Mauricio Pochettino da, “Arda Turan sizi şaşırttı mı?” yönündeki bir soruya, “Hayır. Arda, Atletico'nun büyük futbolcularından biri, çok iyi bir futbolcu. Bu yeteneği şimdi keşfetmedik, sadece bugün iyi bir maç oynadı” yanıtını verdi.

Bu arada, Atletico Madrid kulübünün resmi internet sitesinin, Espanyol galibiyetini, “Calderon, Arda'nın toprağı” başlığıyla vermesi dikkati çekti.

"Gol atmaktan çok mutluyum ama önemli olan kazanmak"

La Liga'nın 35. haftasında Espanyol'u 3-1 yenen Atletico Madrid'in iki golünü atan Arda Turan, "Gol atmaktan çok mutluyum ama önemli olan kazanmak" dedi.

Arda, maç sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Golleri nasıl attığımız önemli değil. Nihayetinde gol, goldür. İlk gol daha güzeldi. Gol atmak her zaman güzeldir ve iyi bir his verir ama beni mutlu eden kazanmaktır" diye konuştu.

Atletico'da ilk sezonunu geçiren Arda, 26 Nisan Perşembe günü Avrupa Ligi Yarı Finali'nde, 4-2'nin rövanşına çıkacakları Valencia maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Finale çıkmayı düşlüyoruz ve bunu başarmak için herşeyimizi vermeye hazırız" ifadesini kullandı.

Bu arada, Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, Arda'nın, Espanyol maçının özellikle ikinci yarısında "mükemmel oynadığını" vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!